Samen voor  Curaçao / Huntu pa Kòrsou

Samen voor  Curaçao
WILLEMSTAD – Een tijd geleden heeft een projectteam, bestaande uit (oud-) studenten afkomstig uit het Caribisch deel van het Koninkrijk, en aangemoedigd door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, een container met schoolmeubilair naar Curaçao weten te verschepen.
Het project had als doel het bieden van betere voorziening aan scholen op Curaçao. Anno nu krijgen immers honderden kinderen op verschillende scholen op Curaçao nog steeds les in lokalen met oud en/of kapot meubilair. Het schoolmeubilair was een gift van de PC Basisschool Zalmplaat in Rotterdam en was bestemd voor 3 scholen op het eiland, namelijk de Chema Maduro/Angela Jessurun, de Prinses Margriet school en de Nechi Pieters.
 
Het team wil haar dank uitspreken aan een ieder die aan dit project heeft bijgedragen. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de SFT Bank NV, Fundashon Bon Intenshon en Stichting Monumentenfonds Curaçao voor de royale financiële bijdrages.
Het team constateert ten slotte dat ontzettend veel Curaçaose young professionals in het buitenland ernaar snakken om wat voor hun eiland te kunnen betekenen. Dit project is een mooi voorbeeld dat we op Curaçao, ongeacht politieke of persoonlijke overtuigingen, het samen moeten doen.

Huntu pa Kòrsou
WILLEMSTAD – Algun tempu pasá un tim di proyekto konsistiendo di (èks) studiante prosedente di e parti karibeño di rèino, enkurashá pa alkalde Aboutaleb di e siudat di Rotterdam, a logra barka un kònteiner ku muebles eskolar pa Kòrsou.
E proyekto tabatin komo meta ofresé mihó fasilidat na skolnan na Kòrsou ya ku na aña 2016 te ainda tin sentenáres di mucha ta haña lès den lokalnan ku muebles bieu òf hasta kibrá. E mueblesnan tabata un opsekio di  PC Basisschool Zalmplaat na Rotterdam i tabata destiná pa 3 skol na Korsou, esta Chema Maduro/Angela Jessurun,  Prinses Margriet school i Nechi Pieters.
 
E tim kier a ekstendé un palabra di gratitut na un i tur ku a kontribuí na e proyekto aki. Un danki en espesial ta bai na SFT Bank NV, Fundashon Bon Intenshon i Stichting Monumentenfonds Curaçao p’e aporte finansiero generoso.
Por último e tim ta konstatá ku tin masha hopi young professionals kurasoleño den eksterior ku ta ansioso di por nifiká algu pa nan isla. E proyekto aki ta un bunita ehèmpel ku, lòs for di konvikshonnan polítiko òf personal, nos tin ku traha huntu pa benefisio di Kòrsou.

20161102-img_1824

20161102-img_1852

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: