Samenwerking InselAir en KLM

Samenwerking InselAir en KLM

Willemstad, Curacao. Tot recentelijk transporteerde InselAir KLM-passagiers die aankwamen op Aruba, Bonaire en Curacao verder naar één van de overige bestemmingen van InselAir middels een code-share overeenkomst. Deze samenwerking is recentelijk tijdelijk opgeschort door KLM. Beide partijen hebben er vertrouwen in de samenwerking binnen enkele maanden weer te kunnen continueren. 

Code-share

In de luchtvaartwereld is code-sharing een veel voorkomend gebruik waarbij twee of meer luchtvaartmaatschappijen stoelen aanbieden onder een eigen vluchtnummer op een lijnvlucht die gevlogen wordt door één van de luchtvaartmaatschappijen. 

Binnen enkele maanden weer samenwerken

De recente operationele problemen bij InselAir hebben geleid tot een lager dan gewenste on-time performance van de luchtvaartmaatschappij. Om die reden heeft de KLM besloten de samenwerking met InselAir tijdelijk op te schorten. InselAir werkt er hard aan de operationele uitdagingen zo goed doch zo spoedig mogelijk op te lossen en daarmee de reden van de opschorting tenniet te doen. InselAir heeft er vertrouwen in om binnen enkele maanden de samenwerking met KLM voort te kunnen zetten en samenwerkingsverbanden met andere luchtvaartmaatschappijen te kunnen verbreden. 

InselAir’s internationale veiligheidscertificaten, IOSA en FAA, beiden vernieuwd dit jaar

InselAir is sinds 2011 IOSA*- gecertificeerd. IOSA (IATA Operational Safety Audit) is de wereldwijde benchmark voor veiligheid bij luchtvaartmaatschappijen.’ De IOSA-certificering is onlangs, op 17 september 2016, nog vernieuwd voor een periode van 2 jaar. Daarnaast voldoet InselAir ook aan de eisen van de FAA** (Federal Aviation Administration) van de Verenigde Staten, waarmee InselAir sinds januari 2016 een officieel FAA ‘Repair Station’ is. Ook deze licencie is recentelijk vernieuwd op 9 november 2016. Dit certificaat houdt in dat InselAir onderhoudswerkzaamheden mag uitvoeren aan o.a. US-geregistreerde vliegtuigen.
*voor meer informatie over IOSA, bezoek http://www.iata.org/whatwedo/safety/audit/iosa/Pages/index.aspx

** voor meer informatie over FAA, bezoek http://av-info.faa.gov/RepairStation.asp (search Insel Air)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: