1.200 NIEUWE BOMEN IN WASHINGTON – SLAGBAAI PARK / 1.200 PALU NOBO DEN PARKE WASHINGTON – SLAGBAAI

img_9006

1.200 NIEUWE BOMEN IN WASHINGTON – SLAGBAAI PARK

Kralendijk, 23 november 2016. Afgelopen zaterdag hebben meer dan twintig vrijwilligers uit de Bonairiaanse gemeenschap onder leiding van de stichting Echo 680 inheemse bomen geplant in Washington Park. In totaal zijn er binnen het park nu 1.200 bomen geplant. Het uiteindelijke doel is om aan het eind van het regenseizoen ongeveer 2.000 bomen te hebben geplant in een beschermd gebied binnen Washington.

Het gebied waar is geplant, is ongeveer 1.3 hectare groot. Afgelopen zaterdag hebben een tiental vrijwilligers van Cargill Salt Company en ongeveer tien andere lokale vrijwilligers in samenwerking met Echo en STINAPA 680 speciaal geselecteerde inheemse soorten bomen toegevoegd aan de 500 bomen die al in oktober waren geplant. Alle vrijwilligers waren zeer toegewijd en hebben hard gewerkt met als resultaat dat ze erin zijn geslaagd om meer bomen te planten in minder tijd dan tijdens het vorige boomplant evenement.

Het project herbebossing wordt door Echo uitgevoerd in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire. Het project wordt gefinancierd uit de zogenoemde natuurgelden van het rijk. Door het aanplanten van inheemse bomen in beschermde gebieden helpt Echo de unieke droge bossen van Bonaire te herstellen en te beschermen. Meer bomen en een grotere verscheidenheid aan bomen is beter voor de dieren, de bodem, het klimaat en de mensen, natuurlijk!

Als uw bedrijf of organisatie samen met Echo inheemse bomen wil planten, kunt u contact opnemen met Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org of 785-4128) of Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com of 796 -2534).

Meer info: http://www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-539435279585019

1.200 PALU NOBO DEN PARKE WASHINGTON – SLAGBAAI

Kralendijk, 23 di novèmber 2016 – Djasabra último mas ku 20 boluntario salí for di komunidat Boneriano bou di guia di Fundashon Echo a planta 680 palu endémiko den Parke Washington. En total nan a planta aworaki 1200 palu den e parke. E meta final ta pa na fin di e temporada di awaseru a planta mas o menos 2000 palu den e área protehá den Washington.

`
E área kaminda a planta e palunan ta mas o menos 1.3 hèktar di grandura. Djasabra último un kantidat di 10 boluntario di Cargill Salt Company i mas o menos 10 otro boluntario lokal den koperashon ku Echo i Stinapa a agregá 680 tipo di palu endémiko ku a keda spesialmente selektá na e 500 palunan ku ya kaba nan a planta den luna di òktober. Tur e boluntarionan tabata hopi dediká i nan a traha duru ku e resultado ku nan a logra planta mas palu den menos tempu kompará ku e evenementu di planta palu di biaha pasá.

Echo ta ehekutá e proyekto di reforestashon riba enkargo di entidat públiko Boneiru. E finansiamentu di e proyekto ta bini for di e asina yamá fondonan di naturalesa di reino. Dor di planta palu endémiko den áreanan protehá Echo ta yuda rekuperá i protehá e mondinan seku úniko di Boneiru. Mas palu i un diversidat di palu mas grandi ta mihó pa animal, suela, klima i hendenan, naturalmente!

Si bo empresa òf organisashon ke planta palu huntu ku Echo, bo por tuma kontakto ku Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org òf 785-4128) òf Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com òf 796 -2534).

Pa mas informashon: http://www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-539435279585019

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: