Hof bevestigt vonnis van het Gerecht in eerste aanleg inzake verkeersongeval met dodelijke afloop

Hof bevestigt vonnis van het Gerecht in eerste aanleg inzake verkeersongeval met dodelijke afloop

Willemstad – In de strafzaak van het openbaar ministerie tegen de verdachte A.F.M., een politieman, heeft het Hof op donderdag 24 november 2016 het vonnis van het Gerecht in eerste aanleg bevestigd, met aanvulling van het vonnis ten aanzien van het bewijs en de vordering van de benadeelde partij.

In eerste aanleg is de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met aftrek van voorarrest, met een proeftijd van drie jaren en met als bijzondere voorwaarde verplichte reclasseringsbegeleiding. Verder is de verdachte de bevoegdheid ontzegd tot het besturen van motorrijtuigen voor de duur van twee jaren. Bewezen is verklaard dat de verdachte door hoogst onvoorzichtig, onachtzaam en onoplettend rijgedrag op 26 april 2015 een botsing heeft veroorzaakt met een motorfiets waarop het slachtoffer H.J. reed, een jongeman van 23 jaar, die door het ongeval is overleden. Het GEA had geoordeeld dat de verdachte een hoge mate van schuld heeft aan het verkeersongeval. Hij heeft onder invloed van alcohol als bestuurder van een auto over de weg gereden en geen voorrang aan de motorfiets verleend.

Het geanonimiseerde vonnis is hierbij gevoegd. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

KLIK HERE VONNIS https://www.dropbox.com/s/pl50k3sdk2msy8u/A.F.M.%2024%20nov%20%2716.geanonimiseerd.pdf?dl=0

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: