– Investigashon relashoná ku soborno, froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka na Sint Maarten – Onderzoek naar omkoping, belastingfraude, valsheid in geschrifte, en witwassen op Sint Maarten


– Investigashon relashoná ku soborno, froude ku impuesto, falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka na Sint Maarten 

– Onderzoek naar omkoping, belastingfraude, valsheid in geschrifte, en witwassen op Sint Maarten
For di oranan trempan awe mainta, djaluna 28 novèmber 2016, e tim pa kombatí kriminalidat ku ta mina (TBO) di “Recherche Samenwerkingsteam” (RST), bou di guia di un hues komisario a kuminsá ehekutá algun entrada hudisial na Sint Maarten. E akshonnan ta den kuadro di un investigashon riba posibel kasonan di froude (ku impuesto), falsifikashon di dokumento i labamentu di plaka.
Te ainda no tin aresto, pero e investigashon ta den ful swing i por lo pronto e akshonnan ta kontinuá. Asina ku tin mas informashon lo suministrá esaki.
E investigashon aki ta parti di esfuersonan intensivo i konhunto pa kombatí froude i korupshon ku ta krusa frontera, esta kriminalidat ku ta mina. Kriminalidat ku ta mina manera entre otro korupshon i labamentu di plaka ta forma un problema serio pa seguridat i ekonomia di e paisnan den Reino Hulandes ku ta keda den Karibe. E tim pa komatí kriminalidat ku ta mina (TBO) di RST huntu ku ofisinanan di Landsrecherche di Kòrsou i Sint Maarten i Ministerio Públiko a uni forsa den esfuersonan pa kombatí kriminalidat ku ta mina.
Pa mas informashon: lesa i like nos página di facebook: @TBOAnticorruptionWatch
Sinds vroeg in de morgen van maandag 28 november 2016 is het team bestrijding ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) Onder leiding van de rechter commissaris begonnen met een aantal huiszoekingen in Sint Maarten. De acties worden gedaan in het kader van een onderzoek naar gevallen van (belasting)fraude, valsheid in geschrifte en witwassen.
Tot nu toe zijn geen arrestaties verricht, maar het onderzoek is nog in volle gang. De acties zijn voorlopig nog niet afgerond. Zodra er meer informatie bekend is, zal nader bericht volgen.
Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning.
Voor meer informatie: zie en like onze facebook pagina: @TBOAnticorruptionWatch

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: