JONGE TOPSPORTERS BONAIRE IN HET ZONNETJE GEZET MIDDELS “STREANAN DPEORTIVO” / EVENEMENTU ‘STREANAN DEPORTIVO’ TA BUTA TÒP-ATLETANAN HÓBEN DI BONEIRU DEN SPÒTLAIT

gobiernu-di-bonaire1.jpg

JONGE TOPSPORTERS BONAIRE IN HET ZONNETJE GEZET MIDDELS “STREANAN DPEORTIVO”

Kralendijk – Afgelopen vrijdag 25 november vond de eerste editie van het evenement met het thema “streanan deportivo” plaats. Met dit evenement willen de gedeputeerde van sport mevrouw Rolanda Hellburg-Makaai en INDEBON, jonge topsporters op Bonaire in het zonnetje zetten.

Alle sporten die die op competitief niveau spelen zijn middels hun sportfederaties benaderd voor het selecteren van één topsporter. Deze topsporter moest een teamplayer zijn van onbesproken gedrag met een positieve instelling. Een inspiratie en motivatie voor anderen en qua prestaties boven alle anderen uitsteken. De door de verschillende sportfederaties geselecteerde topsporters zijn door het Openbaar Lichaam Bonaire uitgenodigd om het evenement “streanan deportivo” bij te wonen.

Dit evenement zou plaatsvinden te Te Amo Beach, maar moest door het slechte weer op het allerlaatste moment verplaatst worden naar het ABVO gebouw. Het evenement werd geopend door de gedeputeerde Rolanda Hellburg-Makaai en afdelingshoofd INDEBON Peter Silberie.

De speciale gast en gastspreker van de avond was de meest positieve Nederlander van 2016, de heer Churandy Martina. Hij gaf een positieve motivatie speech waarin hij aangaf hoe belangrijk het is om een positieve mindset te hebben. Altijd hard te blijven werken en vooral hun opleiding af te ronden. Obed Martis, de Bonairiaanse topper in de atletiekwereld, gaf ook een mooie inspiratievolle speech.

Alle verkozen topsporters hebben van de gedeputeerde een oorkonde en sporttas met goodies ontvangen waarna ze de rest van de avond gezellig met elkaar konden netwerken onder het genot van een viergangendiner.

Foto’s van de avond zijn te bewonderen via het facebook account van de communicatieafdeling van het Openbaar Lichaam Bonaire: https://www.facebook.com/CommunicatieOLB.

EVENEMENTU ‘STREANAN DEPORTIVO’ TA BUTA TÒP-ATLETANAN HÓBEN DI BONEIRU DEN SPÒTLAIT

Kralendijk – Djabièrnè último 25 di novèmber a tuma lugá e promé edishon di e evento ku komo tema ‘streanan deportivo’. Ku e evento aki e diputado di deporte sra Rolanda Hellburg-Makaai i INDEBON ke buta tòp-atletanan hóben di Boneiru den spòtlait.

Entretantu pa medio di nan federashon deportivo a aserká tur organisashon ku ta hasi deporte riba nivel kompetitivo pa selektá un tòp-atleta. E tòp-atleta aki mester ta un ‘teamplayer’ ku un komportashon sublime i un aktitut positivo. E mester ta un inspirashon i motivashon pa otronan i pa loke ta trata prestashon e mester ta destaká riba tur otro. E tòp-atletanan ku e diferente federashonnan deportivo a selektá a risibí un invitashon di Entidat Públiko Boneiru pa ta presente na e evento ‘streanan deportivo’.

E evento aki mester a tuma lugá na Te Amo Beach, pero pa motibu di mal tempu na último momentu a traslad’e pa e edifisio di ABVO. Diputado Rolanda Hellburg-Makaai i e hefe di INDEBON Peter Silberie a hasi apertura di e evento.

E wespet spesial i oradó invitá di e anochi tabata e Hulandes di mas positivo di aña 2016, sr Churandy Martina. Ela tene un diskurso motivashonal kaminda ela indiká kon importante ta pa disponé di un ‘mindset’ positivo. E hóbennan semper mester keda traha duru i na promé lugá kaba ku nan estudio. Obed Martis, e deportista ku mas ta destaká den mundu di atletismo tambe a tene un bunita diskurso yen di inspirashon.

Tur e tòp-atletanan ku a keda elegí a risibí for di man di diputado un rekonosimentu i un tas deportivo yená ku regalito i sobrá di e anochi nan por a ‘network’ ku otro gosando di un sena di kuater plato.

Por atmirá e potrètnan di e anochi aki riba e ‘facebook account’ di e departamentu di komunikashon di entidat públiko Boneiru: https://www.facebook.com/CommunicatieOLB.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: