Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 29 november 2016.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 29 november 2016.
Opgesteld op: maandag 28 november 2016, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE ORANJE: ZWARE ONWEERSBUIEN MOGELIJK
Weer: Half bewolkt, tijdelijk zwaar bewolkt met vooral vandaag nog enkele regen- of onweersbuien. 
De verwachte maximumtemperatuur zal 31̊C en de minimumtemperatuur zal 25̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:40 uur en zonsondergang om 18:08 uur.

Wind: Vandaag, zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen; windkracht 1 tot 3 (1 tot 19 km/uur, 1 tot 10 knopen). Voornamelijk in buien, mogelijk af en toe matig tot vrij krachtig in uitschieters, windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Morgen zal de wind uit een noordoostelijke richting waaien en iets in kracht toenemen.
Weeroverzicht: Een storing boven het centraal en oostelijk Caribisch Gebied zal in de komende 24 uur in oostelijke richting wegtrekken. Het zal vooral vandaag nog af en toe vrij veel bewolking boven onze regio veroorzaken, met plaatselijk enkele regen of onweersbuien. Sommige van deze buien kunnen zwaar zijn en op de gebruikelijke plaatsen voor enige wateroverlast zorgen. Naarmate dit systeem wegtrekt, zal het weer op ons eiland verbeteren, waardoor de buiigheid afneemt. Verder trekt een lagedrukgebied in deze storing ten noorden van Curaçao langs en veroorzaakt vooral vandaag een overwegend zwakke wind uit richtingen tussen west en noord. 
Bovengenoemde storing zorgde vooral vannacht weer voor significante regenval op delen van Curaçao. De meeste regen werd deze keer op en nabij Luchthaven Hato gemeten (38,7 mm) en de minste regen in het zuidoosten van het eiland (1,4 mm op Midden-Seinpost). Verder viel er op Seru Mahuma 25,5 mm, in Santa Maria 20,0 mm, Van Engelen 19,3 mm, Sunset Heights en Steenrijk 18,4 mm en in Klein Kwartier 16,2 mm. Bándabou was een stuk droger, vergeleken met zaterdag. In Santa Krus viel vannacht 14,0 mm, in Sumbu, 12,0 mm en in Soto, 9,4 mm. Eergisteren viel er in Santa Krus nog liefst 155 mm.
Zee condities: Rustig met golfhoogtes van 1 meter of minder.
Significante tropische weersystemen: Geen.

Bijzondere verschijnselen: Geen

Vooruitzichten tot woensdagmiddag: Overwegend half bewolkt met een afnemende kans op buien.
Meteoroloog: Capello.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: