DIA DI ENSENANSA / DAG VAN HET ONDERWIJS

gobiernu-di-bonaire1.jpg

DIA DI ENSENANSA

Kralendijk – Riba djaweps, promé di desèmber 2016 lo ta dia di Enseñansa. Esaki ta un dia hopi inspirá rondo di Enseñansa i edukashon i su desaroyo pa tur partnernan di enseñansa eskolar na Boneiru. Komo tal, en partikular e dosentenan, ku ta komprometé nan mes ku amor i pashon pa nos muchanan, nos hóbennan, nos studiantenan. Pues ku otro palabra e maestro/a destaká ta kapas pa inspirá i motivá su alumnonan òf su studiante.

Enseñansa ta prepará realmente e siguiente generashon pa bira e suidadano aktivo duradero riba merkado laboral di futuro i muchu mas ku esaki. Enseñansa ta sirbi komo un vehíkulo pa nos muchanan por krese den nan bida hóben, e ta prepará e próksimo generashon pa sigurá un sobreviviensa briante pa nos isla.
E ta alabes enrikesé kombibensia di suidadanonan, i ta desaroyá konosementu nobo.
Riba su mes enseñansa ta tantu un derecho humano komo un medio indespensabel pa realisá otro derechonan humano.

E ta defakto e vehíkulo mas importante ku ta pèrmití tantu e adulto komo e hóben ekonómikamente komo sosialmente pa saka nan mes for di pobresa i pa atkerí e fondonan pa partisipá plenamente na e bida diario den nan komunidat.

Ta p’esei Gobièrnu di entidat públiko Boneiru ta rekonosé enseñansa komo un di e mihó invershonnan ku un gobièrnu por hasi pa su suidadanonan. E asina yama “ Tweede Onderwijsagenda” pa Caribe Hulandes ta un di e hopi ehèmpelnan pa Karibe Hulandes. E “ Onderwijsagenda” aki ta nifika: Traha den ekipo pa logra ekselensia. E asina yama “ de volgende stap” ta inisia promé di yanüari 2017 te ku 31 di desèmber 2020. Su meta ta ku alumnonan di Karibe Hulandes (e islanan Bonaire, Sint Eustatius i Saba) ta risibí enseñansa den 2020, kaminda e kalidat minimalmente ta kualifiká na normanan Hulandes-Oropeo, pero ku ta tambe debidamente mehorá i komo konsekuensha un tendensia kresiente den e resultadonan di enseñansa.
Aki tambe e dedikashon di e dosentenan i tur partner ku enbolbí den enseñansa ta di importansia.

Gobièrnu di Boneiru ke felisitá tur nos muchanan ku ta bai skol i tur studiante ku ta hasi esfuerso pa logra den bida, tambe Gobièrnu di Boneiru ta felisitá maestronan/dosentenan ku e tarea sumamente importante diariamente pa motivá i pa hasi esfuerso atraves di guia i tambe siña nos muchanan, nos hóbennan, pasobra nan ta e futuro di Boneiru!

DAG VAN HET ONDERWIJS

Kralendijk – Op donderdag 1 december 2016 is het de “Dag van het onderwijs”.
Een inspirerende dag rond onderwijs en onderwijsvernieuwing voor iedereen die betrokken is bij onderwijs op Bonaire. Maar in het bijzonder de docenten, die zich met liefde en passie voor de kinderen inzetten. Zo is een uitmuntende leraar in staat om kinderen te inspireren en te activeren.

Onderwijs bereidt immers de volgende generatie voor om de werkende bevolking van de toekomst te worden, en veel meer dan dat. Onderwijs bereidt de volgende generatie voor om het voortbestaan van ons Eiland op Bonaire te verzekeren, het samenleven van mensen te verrijken, nieuwe kennis te ontwikkelen. “Onderwijs is zowel een mensenrecht op zich als een onontbeerlijk middel om andere mensenrechten te realiseren. Het is immers het voornaamste hulpmiddel die volwassenen en kinderen economisch en sociaal in staat stelt om zichzelf uit de armoede te halen en de middelen te verwerven om ten volle deel te nemen aan het leven van hun gemeenschap.

Vandaar dat het Openbaar Lichaam Bonaire het onderwijs erkend als een van de beste investeringen die een overheid kan doen voor zijn bevolking. De Tweede Onderwijsagenda voor Caribisch Nederland is hiervan één van de vele voorbeelden. Deze Onderwijsagenda: Samen werken aan kwaliteit, de volgende stap’ loopt van 1 januari 2017 tot 31 december 2020. Met als doel dat de leerlingen in Caribisch Nederland (de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba) in 2020 onderwijs krijgen waarvan de kwaliteit minimaal voldoet aan Europees-Nederlandse maatstaven, maar ook aantoonbaar verbetert met als gevolg een stijgende lijn in de onderwijsresultaten.
Ook hiervoor is de inzet van de docenten van belang en ieder die zich met het onderwijs bezighoudt.

De Overheid van het Openbaar Lichaam Bonaire wil middels deze alle leerlingen en docenten feliciteren en tevens ook alle docenten bedanken die zich dagelijks inzetten voor deze uiterst belangrijke en verantwoordelijke taak en, middels de kinderen, de toekomst van Bonaire!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: