PLANTA PALU HUNTU KU ECHO I JUNIOR RANGERS / SAMEN MET ECHO EN DE JUNIOR RANGERS BOMEN PLANTEN

PLANTA PALU HUNTU KU ECHO I JUNIOR RANGERS

Kralendijk, 6 di desèmber 2016 – Ku hopi plaser fundashon Echo por partisipá ku den dos di e dies áreanan a keda kla ku e trabou di reforestashon. Djasabra 17 di desèmber – den koperashon ku STINAPA Junior Rangers – Echo lo organisá e di tres i último evento di planta palu di 2016. Tur hende ta kordialmente bonbiní pa partisipá.

E meta ta pa planta 500 palu di 20 diferente sorto endémiko. E biaha aki ta bai planta den un área den Slagbaai. Meskos ku e eventonan anterior e plantamentu ta tuma lugá riba djasabra 17 di desèmber entre 8’or di mainta i 12’or di mèrdia. Boluntarionan por mèldu nan mes na entrada di Washington Slagbaai National Park. For di einan a regla transporte te na e sitio di trabou. Echo lo sòru pa kos di bebe i algu chikitu di kome (’snacks’) pa e boluntarionan. Ta bon pa esunnan ku ke partisipá bisti sapatu duru i trese un bòter di awa, krema kontra kimá di solo i algu pa protehá kontra insekto. Si bo tin bo propio hantskun i hèrmènt pa traha den kurá, bo por bini ku eseinan tambe. Banda di boluntario pa planta palu tin mester di boluntario tambe pa duna e palunan ku a kaba di planta awa.

Echo ta ehekutá e proyekto di reforestashon riba enkargo di entidat públiko Boneiru. E asina yamá fondo di naturalesa di reino ta finansiá e proyekto. Dor di planta palu endémiko den àreanan será den trankera Echo ta yuda drecha i protehá e mondinan seku úniko di Boneiru. Mas palu i un diversidat grandi di palu ta mihó pa bestia, suela, klima i hende, naturalmente!

Si bo empresa òf organisashon ke planta palu endémiko huntu ku Echo, bo por tuma kontakto ku Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org òf 785-4128) òf Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com òf 796 -2534).

SAMEN MET ECHO EN DE JUNIOR RANGERS BOMEN PLANTEN

Kralendijk, 6 december 2016. De stichting Echo kan met plezier mededelen dat in twee van de tien gebieden het werk aan de herbebossing is voltooid. Op zaterdag 17 december zal Echo – in samenwerking met de STINAPA Junior Rangers – het derde en laatste boomplant evenement organiseren in 2016. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Het doel is om vijfhonderd bomen van twintig verschillende inheemse soorten te planten. Dit keer wordt een gebied in Slagbaai beplant. Net als bij de eerdere evenementen gebeurt de aanplant op zaterdag 17 december tussen acht en twaalf uur in de ochtend. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de ingang van Washington Slagbaai National Park. Vanaf daar is transport geregeld naar de werkplek. Echo zal drankjes en snacks verstrekken aan de vrijwilligers. Degenen die willen meedoen, kunnen het beste stevige schoenen dragen en een fles water, zonnebrandcrème en insectenwerend middel meenemen. Als u uw eigen tuinierhandschoenen en gereedschap hebt, kunt u dat ook meenemen. Naast vrijwilligers voor het planten van bomen zijn ook vrijwilligers nodig om de nieuwe aanplant water te geven.

Het project herbebossing wordt door Echo uitgevoerd in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire. Het project wordt gefinancierd uit de zogenoemde natuurgelden van het rijk. Door het aanplanten van inheemse bomen in omheinde gebieden helpt Echo de unieke droge bossen van Bonaire te herstellen en te beschermen. Meer bomen en een grotere verscheidenheid aan bomen is beter voor de dieren, de bodem, het klimaat en de mensen, natuurlijk!

Als uw bedrijf of organisatie samen met Echo inheemse bomen wil planten, kunt u contact opnemen met Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org of 785-4128) of Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com of 796 -2534).

img_8896

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: