Hour of Code (Ora di Kódigo)

2016-12-01-persbericht-hour-of-code-1

Hour of Code is een wereldwijde beweging die tientallen miljoenen studenten in meer dan 180 landen bereikt en hen op speelse wijze de beginselen van programmeren bijbrengt. De eerste Hour of Code op Curaçao werd in 2012 op de Prins Bernhardschool (PBS) gehouden in samenwerking met CITI (voorheen Stimul-IT). Het jaar daarop ging de school zelfstandig verder. In 2015 deed de Schotborghschool ook mee. Dit jaar vindt de Hour of Code onder andere plaats op de Prins Bernhardschool, de Marnixschool en de Albert Schweizerschool. Ook zijn er Hour of Code evenementen op de naschoolse opvang van Fundashon Desaroyo i Progreso, en in de wijken Souax, Nieuw Nederland en Seru Dòmi via het Nos Ta Konektá programma.
Nos Ta Konektá is een project van Stichting Curaçao Open waarbij jongeren tussen 10 en 17 jaar in een achterstandswijk in Curaçao een jaar lang een laptop en een internetverbinding in bruikleen krijgen, op voorwaarde dat ze elke twee weken lessen volgen in het gebruik van Internet. De jongeren maken kennis met design, mediawijsheid, presentatietechnieken zoals Prezi. In de week van 5 tot 9 december leren de jongeren programmeren door mee te doen aan het Hour of Code project.
Meer informatie is te vinden op de website http://www.nos-ta-konekta.com

Hour of Code (Ora di Kódigo) ta un movementu mundial ku ta yega a míles mion di studiante den mas ku 180 pais i ku ta siña nan e prinsipionan di programashon na un manera dibertido. A tene e promé Hour of Code na Kòrsou na 2012 na Prins Berhardschool (PBS) den kooperashon ku CITI (ántes Stimul-IT). E siguiente aña e skol mes a sigui independientemente. Na 2015 Schotborghschool tambe a partisipá. E aña akí Hour of Code ta tuma lugá entre otro na Prins Bernhardschool, Marnixschool i Albert Schweitzerschool. Tambe tin aktividat di Hour of Code na ‘naschoolse opvang’ di Fundashon Desaroyo i Progreso, i den bario di Souax, Nieuw Nederland i Ser’i Dòmi den kuadro di e programa Nos Ta Konektá.

Nos Ta Konektá ta un proyekto di Fundashon Kòrsou Habrí, den kua ta fia hóbennan di 10 pa 17 aña di barionan marginá, durante un aña largu un lèptòp i tambe konekshon ku Internèt bou di kondishon ku nan ta sigui lès di uso di Internèt kada dos siman. E hóbennan ta sera konosí entre otro ku diseño, saber di medionan di komunikashon, téknikanan di presentashon manera Prezi. Den siman di 5 pa 9 di desèmber e hóbennan ta siña programá dor di partisipá na e proyekto Hour of Code.
Mas informashon ta optenibel riba e wèpsait http://www.nos-ta-konekta.com.

dsc02554

dsc02563

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: