Preventief fouilleren / Listramentu preventivo

Preventief fouilleren / Listramentu preventivo
De Hoofdofficier OM BES heeft een bevel afgegeven aan de politiediensten om de komende maand preventief te fouilleren met de bedoeling wapens in beslag te nemen. Het bevel is ingegaan op 17 december en geeft de politie de bevoegdheid om op het hele eiland Bonaire bagage en voertuigen te doorzoeken en van alle personen op de openbare weg of op voor het publiek toegankelijke plaatsen te vorderen dat zij meewerken aan een fouillering.

Wie niet voldoet aan die vordering kan alleen al om die reden worden aangehouden.
De hoofdofficier heeft deze bevoegdheid gegeven om de kans groter te maken dat wapens die men in de publieke ruimte bij zich heeft, worden gevonden en in beslag kunnen worden genomen.

Natuurlijk zullen degenen die wapens bij zich dragen ook vervolgd worden.
Het in beslag nemen van wapens is van belang omdat de laatste tijd veel signalen van wapenbezit bij politie en Openbaar Ministerie binnenkomen. 

Wapenbezit levert veel gevaren voor de samenleving op en daarom moet het zo daadkrachtig mogelijk worden bestreden. In dat verband is nu dus de bevoegdheid tot preventief fouilleren verstrekt. De bevoegdheid kan worden verleend op basis van de Wapenwet BES.
Listramentu preventivo

Fiskal Mayó di Ministerio Públiko di Boneiru, St. Eustatius i Saba a duna un òrdu na servisionan di Kuerpo Polisial pa durante di e luna benidero tene akshonnan di listramentu preventivo ku e meta pa konfiská arma. E òrdu a drenta na vigor  17 desèmber i ta duna polis nan Boneiru outroridat pa listra ekipahe i outo, i  ta eksigí tur persona riba vianan públiko òf  na sitionan ku ta asesibel pa e públiko en general  pa koperá ku e listramentu.

Por arestá tur ku no ke koperá ku e eksigensia aki.
Fiskal mayó a duna e outoridat aki pa alsa e posibilidat ku ta konfiská arma for di esnan ku ta karga esaki den lokalidatnan públiko.

Naturalmente lo persigui tur esnan ku ta kana ku arma.
Konfiskashon di arma ta di importansha pasobra último tempu tantu Ministerio Públiko komo Kuerpo Polisial ta haña señal ku tin persona ta kana ku arma.

Kana ku  arma ta trese hopi peliger pa komunidat i p’esei mester  kombatí esaki mas fuerte ku ta posibel. Ta den e kuadro aki pues a duna e outoridat pa listra preventivamente. Por otorgá e outoridat aki abase di e Lei di Arma BES.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: