Speech delegatieleider Aruba drs M G Wyatt Ras IPKO 2017

s2320003

Korte toespraak van de delegatieleider van Aruba: mevrouw M.G. Wyatt-Ras. Goedemorgen,Bon dia, geachte mede parlementsleden van Curaçao, Sint Maarten, Nederland en natuurlijk Aruba, dames en heren, leden van de pers. Gelukkig Nieuw jaar. Gefeliciteerd Voorzitter van Curaçao en Sint Maartensdijk de nieuwe samenstellingen van hun respectievelijke parlementen. Mijn dankwoord voor de goede ontvangst op Curaçao en voor de Chichi die wij hedenochtend hebben ontvangen.

Wederom zijn er 6 maanden verstreken sinds de Koninkrijkspartners in Den Haag bijeen zijn gekomen voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg.

Gedurende die tijd zijn er verkiezingen geweest op de eilanden Sint Maarten en Curaçao. De samenstellingen van beide Parlementen zijn gewijzigd hetgeen met zich meebrengt dat ook de samenstelling van hun IPKO-delegaties gewijzigd is. Ook Nederland en Aruba gaan in maart en september van dit jaar verkiezingen tegemoet.

Veranderingen zullen altijd voorkomen. Het is gewoon de dynamiek van het voortbestaan. Veranderingen dienen dan ook verwelkomd te worden en geen reden zijn om. Een lopend proces als het Interparlementair Koninkrijksoverleg te stagneren. onze Koninkrijksbanden worden gediend door het voortdurend contact tussen ons als volksvertegenwoordigers in welke samenstelling dit ook mag zijn. Echter dit dient gestructureerd te zijn.

Met voornoemd standpunt voor ogen heeft de Arubaanse delegatie haar wens uitgesproken om in het IPKO niet uit te stellen maar, gelijk aan het voorstel van Nederland, door te laten gaan in een minder formele sfeer in het kader van de continuïteit. De onderwerpen zijn van belang om te bespreken, met name de Geschillenregeling. Ook de bezoeken zijn zeer interessant.

Ik spreek dan ook de wens en de verwachting uit dat de aanwezige delegaties vrije en openhartige discussie over diverse onderwerpen die ons allen treffen en bezighouden zullen voeren. Dit allemaal op voet van gelijkwaardigheid en wederzijds respect nooit uit het oog verliezend dat wij gezamenlijk het algemeen belang van het Koninkrijk, daarmee doelend op al haar onderdelen, behoren te dienen.

Ik dank U allen voor Uw aandacht en wens U nogmaals een zeer informatieve alsmede een zeer productieve week tegemoet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: