Ganadó ta bai pa kompetensia final na Ulanda Kompetensia di rekisitorio pa studiantenan UOC // Winnaar gaat naar finale in Nederland Requireerwedstrijd voor UOC-studenten

Ganadó ta bai pa kompetensia final na Ulanda Kompetensia di rekisitorio pa studiantenan UOC

Ministerio Públiko (OM), Korte Komun di Hustisia, universidat UOC i órden di Abogado ta bai organisá dia 17 di mart 2017 un kompetensia di rekisitorio pa studiantenan di derechi. Partisipantenan mester ta studiantenan di University of Curaçao (UOC) i mester tin konosementu básiko di derechi penal i prosedimentu penal.

Ocho persona por partisipá na e kompetensia. Dado kaso ku mas ku 8 inskribí, lo hasi un selekshon a base di e inskripshon. P’esei ta importante pa motivá e inskripshon bon. Kada inskripshon mester ta kompaña ku un CV.

Kada kandidato ta bai haña coaching di un Fiskal eksperensiá di Ministerio Públiko E kompetensia ta enserá, ku mester tene un rekisitorio a base di un dossier. Banda di esei mester bai tene repliek (kontesta) riba e presentashon (pleidooi) di un abogado. Di e forma aki ta bai trata na imitá un kaso penal den Korte di un forma mas realístiko posibel. Un hurado profeshonal ta bai skohe e ganadó apsoluto ku ta biaha pa Amsterdam pa riba gastu di Ministerio Públiko partisipá na e final di e kompetensia nashonal, esta Nationale Requireerwedstrijd, dia 21 di aprel 2017. E ganador mag partisipá tambe na un workshop di téknika di debate ku ta ser organisá pa Nederlands Debatinstituut. Tambe e ganador ta huéspet di un sena na unda vários kabesante di Ministerio Públiko ta bai partisipá. E ganador ta bai keda den hotel Ijdok na Amsterdam. OM ta paga tur gastu di biahe i estadia di e ganador di Kòrsou.

Inskripshon ku karta di motivashon por ser mandá pa parket.curacao@OMCarib.org Inskripshon ta terminá 1 di mart 2017
================

Winnaar gaat naar finale in Nederland Requireerwedstrijd voor UOC-studenten


Het Openbaar Ministerie (OM), het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, universiteit UOC en de Orde van Advocaten organiseren op 17 maart een requireerwedstrijd voor studenten. Deelnemers moeten rechten studeren aan de UoC en basiskennis hebben van het straf- en strafprocesrecht.

Aan de wedstrijd kunnen 8 studenten deelnemen. Bij aanmelding door meer dan 8 personen wordt op basis van de aanmeldingsbrief een selectie gemaakt. Het is daarom belangrijk om de aanmelding goed te motiveren. De aanmelding moet zijn voorzien van een CV.

De kandidaten zullen voor de wedstrijd worden gecoacht door een ervaren Officier van Justitie. De wedstrijd draait om het op basis van een dossier in de rol van OvJ een requisitoir te houden. Daarnaast moeten ze in repliek reageren op een kort pleidooi van een advocaat, hiermee wordt feitelijk het deel terechtzitting van het strafproces zo realistisch mogelijk nagebootst. Een professionele jury kiest uit de deelnemers de winnaar die in Amsterdam op kosten van het Openbaar Ministerie mag meedoen aan de finale van Nationale Requireerwedstrijd op 21 april 2017. De winnaar mag ook deelnemen aan een workshop debattechniek door het Nederlands Debatinstituut. De finalisten krijgen bovendien ‘s avonds een diner aangeboden waarbij verschillende kopstukken van het Openbaar Ministerie aan zullen schuiven en een overnachting in een hotel aan het IJdok in Amsterdam. Het OM betaalt de kosten voor reis en verblijf in Nederland. Aanmelden met een brief met motivering en CV kan tot 1 maart 2017 parket.curacao@OMCarib.org

openbare-mini-sint-maarten.jpg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: