KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Inisio di renobashon di e partinan di konstrukshon D i G di Kolegio San Luis Bertran na Rincon

Kralendijk, Resientemente  Entidat Públiko Boneiru, na nòmber di e diputado enkargá ku enseñansa sra. Nina den Heyer i e Ministerio di Asuntunan Interno i Relashonnan den Reino, a realisá inisio di e trabounan di renobashon di e partinan di konstrukshon D i G di e skol básiko Kolegio San Luis Bertran. 
Na e momentunan aki ya kaba Kolegio San Luis Bertran ta den un trayekto di renobashon riba enkargo di Entidat Públiko Boneiru i e Ministerio di Enseñansa, Kultura i Siensia. Despues di e fase di renobashon aki Kolegio San Luis Bertran lo tuma sinku di e shete partinan di konstrukshon den uso atrobe.     
Awor aki ta bai renobá e 2 otro partinan di konstrukshon (D i G) tambe. Esaki ta ofresé e posibilidat pa den futuro realisá e konsepto di ‘skol amplio’. Den e partinan di konstrukshon aki lo bini servisionan relatá na enseñansa, manera por ehèmpel un krèsh. E renobashon di e partinan di konstrukshon D i G ta konsistí di pone dak nobo, adaptá e bentana nan, hasi sierto kambionan chikitu na e tualètnan i hasi trabounan di fèrf.   
 Start bouw bouwdelen D en G van de San Luis Bertran in Rincon
 Het openbaar lichaam Bonaire heeft kort geleden ,namens gedeputeerde belast met Educatie mevrouw Nina den Heyer,  en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de renovatie van bouwdelen D en G bij de basisschool San Luis Bertran.
 
De basisschool San Luis Bertran wordt momenteel al gerenoveerd, in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vijf van de zeven bouwdelen worden straks, na die renovatie, weer in gebruik genomen door de basisschool San Luis Bertran.
De 2 overige bouwdelen (D&G) gaan nu ook gerenoveerd worden. Dit biedt de mogelijk om in de toekomst een ‘brede school’ concept uit te realiseren. Er zullen dan ook onderwijsgerelateerde functies in dit bouwdeel worden gehuisvest, zoals bijvoorbeeld een crèche.
De renovatie van bouwdeel D&G bestaat uit het vervangen van het dak, het aanpassen van de ramen, kleine aanpassingen bij de toiletten en het uitvoeren van schilderwerk.

_dsc1894

_dsc1897

_dsc1898

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: