Boneiru i Leiden ta eksplorá ‘twinning’ – Bonaire en Leiden verkennen twinning

Papiamentu:

Boneiru i Leiden ta eksplorá ‘twinning’

LEIDEN – Djaluna Diputado Nina den Heyer i direktor Silvana Janga-Serfilia di Komunidat i Kuido a konsultá na Leiden ku ‘wethouder’ Marleen Damen di Trabou i Entrada, Barionan i Finansa tokante lantamentu di un proyekto di ‘twinning’. Twinning ta para pa un relashon di koperashon entre dos organisashon (semi-)gubernamental. Tópiko di kòmbersashon tabata e ambishon di Kolegio Ehekutivo pa profeshonalisá e guia pa merkado laboral. Riba e tereno ei Leiden tin masha hopi ekspertisio i eksperiensha. Eksitosamente e suidat ta trese diferente método den práktika pa aktivamente yuda personanan ku ta buska trabou haña un empleo hasiendo uso di un sistema amplio i integral. Esaki no ta limitá su mes na wak ken ta pas serka kua trabou, pero netamente ta buta e aksento riba e trayekto di preparashon – por ehèmpel ku guia personal, ‘coaching’ i formashon adishonal – pa kondusí e buskadó di trabou na un posishon ku hopi mas oportunidat.
‘Leiden ta hopi leu ku esaki. Nos por saka bentaha for di nan konosementu i eksperiensia. E munisipio di Leiden a proponé Mischa Prinsenberg pa bini Boneiru pa un periodo basta largu pa kompartí e konosementu ei ku nos. Ku e ‘wethouder’ nos a palabrá tambe ku empleadonan di nos Direktorado Komunidat i Kuido posiblemente por bai sigui stazje di trabou na Leiden’, asina diputado Den Heyer, kende ta hopi satisfecho, a bisa. ‘Aworaki nos a papia spesífikamente tokante guia pa merkado laboral, pero naturalmente tin hopi mas tereno kaminda koperashon ta posibel. Den e temporada ku ta bini nos ta bai eksplorá esei.’
Direktor Silvana Janga-Serfilia di Komunidat i Kuido den e dianan benidero ta sigui aktivamente e manera di prosedé na Leiden pa inventarisá kua ta e mihó manera pa duna forma na e koperashon.
E Ministerio di Asuntunan Sosial i Empleo ku tabatin e idea ku Leiden lo ta un bon partner di koperashon pa Boneiru a sòru pa e kontakto entre diputado Den Heyer i ‘wethouder’ Damen. E Ministerio aki huntu ku e Ministerio di Asuntunan Interno a pone e medionan disponibel pa hasi e ‘twinning’ aki posibel.

Riba potrèt: Diputado Nina den Heyer i Silvana Janga-Serfilia di Komunidat i Kuido ku ‘wethouder’ Marleen Damen (di tres na man robes, meimei di su empleadonan). Dilanti na man robes: Beate van den Berg di e Ministerio di Asuntunan Sosial i Empleo.

Nederlands:

Bonaire en Leiden verkennen twinning

LEIDEN – Gedeputeerde Nina den Heyer en directeur Silvana Janga-Serfilia van Samenleving en Zorg hebben maandag in Leiden met wethouder Marleen Damen van Werk en Inkomen, Wijken en Financiën overlegt over het opzetten van een twinningproject.
Onderwerp van gesprek was de ambitie van het Bestuurscollege de arbeidsmarkttoeleiding te professionaliseren. Leiden beschikt op dat terrein over een schat aan expertise en ervaring. De stad brengt met succes verschillende methodieken in de praktijk om werkzoekenden actief te helpen een baan te vinden door een brede (integrale) aanpak. Die beperkt zich niet tot het ‘matchen’, maar legt juist het accent op het voortraject om werkzoekenden – bijvoorbeeld door persoonlijke begeleiding, coaching en bijscholing – in een kansrijkere positie te brengen.
,,Leiden is hier heel ver mee. Met hun kennis en ervaring kunnen wij ons voordeel doen. Gemeente Leiden heeft Mischa Prinsenberg voorgedragen om voor een langere periode naar Bonaire te komen om die kennis met ons te delen. Met de wethouder is tevens afgesproken dat medewerkers van onze Directie Samenleving en Zorg mogelijk ook werkstages in Leiden kunnen volgen”, aldus een tevreden gedeputeerde Den Heyer. ,,We hebben het nu specifiek over toeleiding tot de arbeidsmarkt gehad, maar er zijn natuurlijk veel meer terreinen waar samenwerking mogelijk is. We gaan dat de komende tijd verkennen.”
Directeur Silvana Janga-Serfilia van Samenleving en Zorg draait de komende dagen in Leiden mee om in kaart te brengen hoe de samenwerking het beste vorm kan worden gegeven.
Het contact tussen gedeputeerde Den Heyer en wethouder Damen is gelegd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het idee had dat Leiden een geschikte samenwerkingspartner voor Bonaire is. Het Ministerie stelt samen met het Ministerie van BZK de middelen beschikbaar om deze twinning mogelijk te maken.

Op de foto: Gedeputeerde Nina den Heyer en Silvana Janga-Serfilia van Samenleving en Zorg met (derde van links, geflankeerd door haar medewerksters) wethouder Marleen Damen. Links voor Beate van den Berg van het Ministerie van SZW.

twinning-bonaire-leiden-01

twinning-bonaire-leiden-02

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: