Diputado Den Heyer a papia ku sekretario di estado Klijnsma – Gedeputeerde Den Heyer spreekt met staatssecretaris Klijnsma

den-heyer-en-klijnsma

Papiamentu:
Diputado Den Heyer a papia ku sekretario di estado Klijnsma

DEN HAAG – Trabou ta e manera mas rápido pa sali for di pobresa, tokante di esei diputado Nina den Heyer i sekretario di estado Jetta Klijnsma di Asuntunan Sosial i Empleo ta kompletamente di akuerdo ku otro. Por sierto e mandatario ta hopi entusiasmá tokante e kòmbersashonnan ku e diputado a hiba e siman aki ku e munisipio di Leiden pa traha huntu ku otro pa loke ta trata e profeshonalisashon di e guia pa merkado laboral na Boneiru. E kòmbersashonnan aki a kana eksitosamente.
Djarason Nina den Heyer i Jetta Klijnsma a papia ampliamente na Den Haag tokante e desaroyonan riba e tereno di empleo, kombatimentu di pobresa i e situashon di grandinan ku ta kobra penshun di behes. ‘Spesífikamente mi a pidi atenshon pa e grupo di hende grandi ku ta kobra penshun di behes, ku ta biba nan so i ku tin un bida hopi difísil. Mi preferensia ta pa deskonektá penshun di behes for di sueldo mínimo. E sekretario di estado no tin gana di hasi esei mesora, pero e tambe ta haña ku mester sigui papia tokante esaki. Mi ta aploudí ku ta oumentá ònderstant entrante promé di mart, pero mi a splika e sekretario di estado bon kla tambe ku hasiendo esei, ainda nos ta leu for di kaminda nos mester ta. E ta djis un paso den bon direkshon.’, segun diputado Den Heyer.
Un otro tópiko importante ku a bini na vigor ta e 1 mion euro ku e ministerio a pone disponibel pa e muchanan di e famianan mas pober na Hulanda Karibense. ‘Nos a papia tokante e manera ku ta bai destiná e sèn ei. Nos tin ku sòru ku debidamente e plaka ta yega serka e muchanan ku mas tin mester di dje.’

Riba e potrèt : Diputado Nina den Heyer den kombersashon ku sekretario di estado Jetta Klijnsma di Asuntunan Sosial i Empleo.

Por fabor, na momentu di publikashon menshoná: Foto’s Hans Kouwenhoven

Nederlands:

Gedeputeerde Den Heyer spreekt met staatssecretaris Klijnsma

DEN HAAG – Werk is de snelste weg om uit de armoede te geraken, daarover zijn gedeputeerde Nina den Heyer en staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het hartgrondig eens. De bewindsvrouw is dan ook enthousiast over de succesvol verlopen gesprekken die de gedeputeerde deze week heeft gevoerd met de gemeente Leiden om samen te werken bij het professionaliseren van de arbeidsmarkttoeleiding op Bonaire.
Den Heyer en Klijnsma spraken elkaar woensdag in Den Haag uitvoerig over de ontwikkelingen op het gebied van werkgelegenheid, armoedebestrijding en de situatie van de AOV’ers. ,,Ik heb specifiek aandacht gevraagd voor de groep alleenwonende AOV’ers die het heel erg moeilijk hebben. Het heeft mijn voorkeur om de AOV los te koppelen van het minimum loon. De staatssecretaris voelt daar niet onmiddellijk voor, maar ook zij vindt dat er over door moet worden gesproken. Dat de onderstand per 1 maart wordt verhoogd juich ik toe, maar ik heb de staatssecretaris ook duidelijk gemaakt dat we er daarmee nog lang niet zijn. Het is een stap in de goede richting. “, aldus gedeputeerde Den Heyer.
Een ander belangrijk onderwerp dat ter sprake is gekomen is de een miljoen euro die het ministerie beschikbaar heeft gesteld voor de kinderen in de armste gezinnen in Caribisch Nederland. ,,We hebben het gehad over de wijze waarop dat geld besteed gaat worden. We moeten er voor zorgen dat het daadwerkelijk terecht komt bij de kinderen die het het hardste nodig hebben.”

Op de foto : Gedeputeerde Nina den Heyer in gesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Gelieve bij publicatie vermelden: Foto’s Hans Kouwenhoven

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: