OM i Korte Komun di Hustisia a firma kombenio di Korte – OM en Gemeenschappelijk Hof sluiten zittingsconvenant

OM i Korte Komun di Hustisia a firma kombenio di Korte

Prokuradó-general (PG) i Presidente di Korte Komun di Hustisia a firma un kombenio di Korte den kual a palabrá kon ta atendé i plania kasonan di Promé Instansia i Apelashon na Kòrsou, Sint Maarten, Boneiru, Sint Eustatius i Saba. Te ku awor e Ministerionan Públiko individual tabata palabra e kombenionan riba base individual. Ounke kada un kombenio tabata paresido, tabata tin sí kaminda pa mehorashon pa logra mas sinkronisashon, konsistensia i uniformidat pa loke ta tratá e palabrashonnan. Esaki ta di importansia pa motibu ku e palabrashonnan den praktiká tin influensia direkto riba otro relashoná ku lugá pa traha sita den Korte ku tin ku ser repasá di un forma efisiente riba kada un isla.

Ku e kombenio nobo aki a traha pa promé biaha tambe palabrashon tokante planifikashon i disposishon di kasonan den apelashon Esaki ta nesesario pa motibu ku e kasonan den apelashon ta keda tratá pa kombinashonnan di Hof i dos Abogado-general (AG) pa e sinku islanan.

A palabra ku tur aña ta bai evaluá e kontenido i ehekushon di e kombenio.

OM en Gemeenschappelijk Hof sluiten zittingsconvenant

De Procureur-generaal (PG) en de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie hebben een zittingsconvenant ondertekend dat eenduidige onderlinge afspraken bevat met betrekking tot de planning en afdoening van eerste- en tweedelijns strafzaken in Curaçao, Sint Maarten en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Tot nu toe sloten de eerstelijns parketten en Gerechten van de (ei)landen jaarlijks afzonderlijke zittingsconvenanten met elkaar. Hoewel deze op hoofdlijnen gelijkenissen met elkaar vertoonden, viel verbetering te bereiken in het zorgen voor voldoende afstemming, samenhang en uniformiteit tussen de gemaakte afspraken. Dit is van belang omdat deze afspraken in de praktijk direct invloed op elkaar hebben vanwege de beschikbare zittingsruimte die op efficiënte en evenredige wijze over de verschillende (ei)landen dient te worden verdeeld.

Met dit overkoepelend convenant worden voor het eerst ook afspraken gemaakt omtrent de planning en afdoening van tweedelijns strafzaken. Dat is wenselijk, omdat deze zaken worden behandeld door rondreizende Hof-combinaties en twee Advocaat-generaal (AG) voor vijf (ei)landen.

De inhoud en uitvoering van het convenant zal elk jaar worden geëvalueerd.

zittingsconvenant-020317-pers

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: