KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Denise Vijber wint nationale requireerwedstrijd Curaçao – Denise Vijber a gana kompetensia di rekisitorio Kòrsou

Denise Vijber wint nationale requireerwedstrijd Curaçao

Denise Vijber heeft de nationale requireerwedstrijd op Curaçao voor studenten gewonnen. De wedstrijd vond vrijdag 17 maart 2017 plaats in de zittingszaal van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in Willemstad. De opgave was een goed requisitoir (de voordracht ter terechtzitting van een officier van justitie) te schrijven en vervolgens voor te dragen voor de rechter. In totaal deden vijf kandidaten aan de wedstrijd mee. Volgens het juryrapport hield Denise Vijber een glashelder requisitoir waarin zijn genuanceerd haar strafeis formuleerde. Vijber reageerde vervolgens scherp en adequaat op het pleidooi van de advocaat en liet zien dat de toga haar als gegoten zit. Denise Vijber zit thans in het laatste jaar van haar rechtenstudie en hoopt na afronding daarvan op een mooie betrekking binnen de rechtspleging. Zij wordt nu namens Curaçao afgevaardigd om deel te nemen aan de nationale requireerwedstrijd in Nederland op 14 april 2017, deze trip wordt volledig voor haar verzorgd. Hoofdofficier mr. Heiko De Jong heeft vrijdag de prijs, in de vorm va een trofee, aan Denise Vijber overhandigd en haar van harte gelukgewenst. Ook bood hij haar een stage bij zijn parket: “Talent dien je te koesteren en in staat te stellen zich te ontwikkelen” aldus hoofdofficier De Jong. De nationale requireerwedstrijd is een initiatief van het Openbaar Ministerie, het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en de Universiteit van Curaçao en heeft ten doel lokaal talent de kans te geven om zich te presenteren aan potentiele toekomstige werkgevers als het Openbaar Ministerie, het Gemeenschappelijk Hof en de advocatuur.

Denise Vijber a gana kompetensia di rekisitorio Kòrsou

Denise Vijber a gana e e kompetensia di rekisitorio Kòrsou, esta requireerwedstrijd Curaçao, un kompetensia pa studiante. E kompetensia a tuma lugá djabièrnè 17 di mart 2017 den sala di Korte Komun di Hustisia na Kòrsou. E ehersisio tabata pa skibi un bon rekisitorio (e presentashon di un Fiskal di Ministerio Públiko den Korte) i tambe pa presentá esaki den figura di un Fiskal dilanti un wes. Sinku kandidato a partisipá na e kompetensia. E hurado a husga ku Denise Vijber a tene un rekisitorio klarito den kual el a nuansiá e demanda korektamente. Denise Vijber a reakshoná seguidamente skèrpi riba presentashon di abogado i a demonstrá ku un toga ta keda su persona hopi bon. Denise Vijber ta aktualmente studiante di derechi (rechten) i ta spera riba un karera bunita denter di e kadena hudisial. E ta bai representá Kòrsou awor na Ulanda pa partisipá na e kompetensia nashonal na Ulanda dia 14 di aprel 2017. E biahe aki ta keda reglá kompletamente pa e ganador. Fiskal Mayo Heiko de Jong a hasi entrega djabièrnè di e regalu den forma di un trofeo na Denise Vijber i a deseá e ganador tur kos bon. Tambe el a ofresé e ganador e oportunidat pa kore stazje na Ministerio Públiko. “Talento bo tin ku kuida bon i dun’e e oportunidat pa desaroyá su mes”, asina De Jong a bisa. E kompetensia di rekisitorio Kòrsou ta un inisiativa di Ministerio Públiko, Korte Komun di Hustisia i universidat di Kòrsou i tin komo meta pa duna talento lokal e posibilidat pa presentá su mes na doño di trabou manera por ehèmpel Ministerio Públiko, korte Komun di Hustisia i abogasia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d