Opening Week van het Geld

Opening Week van het Geld

Willemstad – Afgelopen maandag is op de Ancilla Domini VSBO school het startsein gegeven voor de Week van het Geld 2017. Het doel van deze week is om aan de hand van verschillende activiteiten leerlingen te leren omgaan met geld.

Het project van de Ancilla Domini VSBO school omvat de aanschaf van instrumenten voor een eigen brassband. Samen met medewerkers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en BDO Dutch Caribbean (BDO) zullen zij een begroting maken, fondsen werven en een prijs/kwaliteit onderzoek verrichten om uiteindelijk over te gaan tot de aanschaf van de instrumenten en de oprichting van een eigen brassband. Zij worden in dit project ook gesteund door de leerlingen van het Orion College in Amsterdam, die de school op Curaçao zal helpen met fondsenwerving. De school in Nederland wordt bijgestaan door het Cash Money Budget (CMB) team, een onderdeel van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Amsterdam (MaDi).

Het is de Stichting MaDi die de Week van het Geld vorig jaar op Curaçao heeft geïntroduceerd. Toen werd een uitwisselingsproject gestart op de Frater Aurelio SBO school. De leerlingen van de Frater Aurelio hebben, met de hulp van de leerlingen van het Media College Amsterdam, gewerkt
Skype sessie Ancilla Domini met Orion College
2
aan de herinrichting van hun gymzaal. Vanuit Curaçao werd het project ondersteund door BDO, KPMG en de CBCS.

De Week van het Geld is een project dat dit jaar in Nederland voor de 7e keer wordt georganiseerd en waaraan alle basis- en middelbare scholen in Nederland mee kunnen doen. Financiële professionals verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op de diverse scholen. Daarnaast wordt gratis lesmateriaal beschikbaar gesteld voor gebruik tijdens de les.

De CBCS is voornemens om de Week van het Geld verder uit te gaan werken op Curaçao en Sint Maarten om zodoende in de toekomst alle basis- en middelbare scholen de mogelijkheid te bieden aan dit project mee te doen.

Willemstad, 29 maart 2017 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: