Por pidi number di CRIB na kantor di Duana na Nieuwe Haven entrante 2 di mei 2017 – CRIB-nummer op te vragen bij Douane kantoor te Nieuwe Haven per 2 mei 2017

Por pidi number di CRIB na kantor di Duana na Nieuwe Haven entrante 2 di mei 2017

For di 3 di aprel 2017 ta rekerí di klientenan pa tin nan number di CRIB na momentu di hasi importashon. For di e fecha ei no ta posibel mas pa hasi deklarashon huzando e kódigo fiktísio di 999999990.
E number di CRIB ta un number di identifikashon úniko pa pagadó di impuesto. E number aki ta wordu duná dor di Servisio di Impuesto na tantu pèrsonanan komo kompanianan. E abreviashon CRIB ta para pa “Centraal Registratie Informatie Belastingplichtige”.
Den tur korespondensia ku Duana Kòrsou, for di awe pa dilanti mester indiká e number di CRIB aki. Por pensa akinan na por ehèmpel deklarashon elektróniko, deklarashon di apoderashon di firmante, pago i petishonnan pa fasilidat di pago, eksonerashon, restitushon i ora di bai den ‘bezwaar’ i ‘beroep’.
Pa por suministrá klientenan e number di CRIB, Servisio di Impuesto i Duana a uni nan sistemanan. Tantu klientenan partikular ku ya kaba tin un relashon ku Servisio di Impuesto komo deklarantenan ku ta deklará pakétenan òf produktonan pa nan klientenan, no mester bai pèrsonalmente na Servisio di Impuesto pa nan number di CRIB.
Klientenan ku no sa nan number di CRIB i no por mira esaki riba nan ‘aangifte/aanslag’ di Servisio di Impuesto i ku ta disponé di un number di CRIB aktivo, por pasa entrante 2 di mei aki na kantor di Duana na Nieuwe Haven pa akinan nan puntra pa e number di CRIB. Ta rekerí un prueba di legimitashon bálido. Por hasi uzo di e servisio aki di djaluna te ku djaweps di 8’or di mainta te ku 12’or di mèrdia i di 2’or di mèrdia te ku 5’or di atardi na e lokèt habrí spesialmente pa esaki.
Pa e siguiente pèrsonanan number di CRIB no ta nesesario pero sí ta rekerí un pasaporte bálido:
• pèrsonanan ku no ta biba na Kòrsou i ku ta importá produktonan pa uzo temporal.
• turistanan.
• amtenarnan for di eksterior ku ta temporalmente aki na Kòrsou i no ta ‘belastingplichtig’ akinan.

Hobennan bou di 18 aña di edat ku ta importá produktonan mester huza e number di CRIB di nan mayornan of nan ‘voogd’. Mayornan of ‘voogd’ ku no tin un number di CRIB aktivo, mester pidi esaki na Servisio di Impuesto i tambe duna e mucha e permít pa hasi uzo di esaki. Hobennan mester por mustra e permít aki na momentu ku e wordu puntrá.

===========

CRIB-nummer op te vragen bij Douane kantoor te Nieuwe Haven per 2 mei 2017

Sinds 3 april 2017 is bij de invoer van goederen door particulieren het CRIB-nummer vereist. Vanaf die datum is het niet meer mogelijk bij aangifte van goederen gebruik te maken van het fictieve nummer 999999990.
Het CRIB-nummer is een uniek identificatienummer voor belastingplichtigen. Dit nummer wordt door de belastingdienst toegekend aan zowel natuurlijke- als rechtspersonen. De afkorting CRIB staat voor Centraal Registratie Informatie Belastingplichtige.
In al uw correspondentie met de Douane Curaçao moet u voortaan uw CRIB-nummer vermelden. Hierbij kan gedacht worden aan elektronische aangifte, verklaring tekenbevoegdheid, betalingen en aanvragen voor betalingsfaciliteiten, vrijstellingen, teruggaaf en bij bezwaar en beroep.

Door een koppeling van de systemen van de Douane en de belastingdienst kunnen particulieren een CRIB-nummer aanvragen. Particulieren die al een relatie hebben met de Belastingdienst zoals expediteurs en declaranten die pakketten of goederen bij de Douane voor hun klanten aangeven, hoeven dus niet persoonlijk naar de Belastingdienst te gaan voor hun CRIB-nummer.
Particulieren die hun CRIB-nummer niet kennenen deze niet op een aangifte/aanslag van de Belastingdienst kunnen terugvinden, en die over een actief CRIB-nummer beschikken, kunnen vanaf 2 mei 2017 bij het Douane kantoor te Nieuwe Haven langs teneinde deze daar op te vragen. Daarbij is een geldige legitimatiebewijs vereist. Van deze dienst kan gebruik worden gemaakt van maandag tot en met donderdag van 8:00-12:00 uur en van 14:00-17:00 uur bij het speciaal hiervoor geopend loket.
De volgende personen zijn onder overlegging van een geldig paspoort, uitgezonderd van de verplichting om een CRIB-nummer aan te vragen:
• particulieren die niet op Curaçao wonen en goederen of pakketten willen invoeren.
• personen die niet op Curaçao wonen en goederen voor tijdelijk gebruik invoeren
• toeristen en
• uitgezonden ambtenaren, tijdelijk woonachtig op Curaçao die niet belastingplichtig zijn.

Jongeren onder de 18 jaar die ook goederen importeren moeten het CRIB-nummer van hun ouders of voogd gebruiken. Ouders of voogd die geen actief CRIB-nummer hebben moeten deze bij de Belastingdienst aanvragen en toestemming aan het kind geven om dit te gebruiken. Jongeren moeten dit bewijs op aanvraag ook kunnen aantonen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: