Prins Bernhardschool op de kaart gezet!

Prins Bernhardschool op de kaart gezet!
 
6 mei, Willemstad. 16 docenten tekenden, onder leiding van Milo van der Linden, een wereldwijd bekend expert op het gebied van open source & geolocatie, de Prins Benhardschool op de kaart. Door middel van GPS en het online programma ‘Openstreetmap’ leerden de docenten het gebied in kaart brengen.

De heer van der Linden heeft hiermee op Curaçao al ervaring. In 2013 leidde hij in het kader van de UNESCO conferentie ‘ICT & Education’ een workshop met 5 docenten en 12 middelbare school leerlingen, waarbij een gebied in Otrobanda, dat nog niet op de kaart stond, ingevuld werd. Sindsdien hebben vele anderen vervolg gegeven aan dit initiatief en zijn een aantal delen van Otrobanda en Punda ingevuld.
Tijdens de workshop gaan de docenten in groepjes de wijk in en maken aantekeningen met behulp van de GPS op hun telefoon. De aantekeningen worden daarna verwerkt in de online kaart ‘openstreetmap.org’. De resultaten zijn dus direct te zien. (zie foto’s’before’ en ‘after’)

Voor scholen is dit een ideaal project: de kinderen leren de omgeving van hun school kennen, en dragen daadwerkelijk bij aan een betere online kaart van Curaçao!
Stichting Curaçao Open, die de workshop organiseert, hoopt dan ook dat de aanwezige docenten het geleerde in praktijk zullen brengen.
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: