ORKAANSEIZOEN DEZE MAAND WEER VAN START – E LUNA AKI TEMPORADA DI ORKAN TA KUMINSÁ ATROBE

ORKAANSEIZOEN DEZE MAAND WEER VAN START

Kralendijk – Het orkaanseizoen is weer begonnen. Deze loopt officieel van juni tot november. Het is van belang om hier goed op voorbereid te zijn. Een goed begin is het halve werk. Onvoldoende voorbereiding op een orkaan kan invloed hebben op uw veiligheid tijdens een orkaanramp.

Bewaar daarom uw belangrijkste bezittingen en documenten op een veilige plek waar u snel en makkelijk toegang tot heeft. Indien er sprake is van orkaan gevaar zullen wij u hierover via de (sociale) media op de hoogte stellen. Het rampenteam van Bonaire heeft vorig jaar trainingen gevolgd ter voorbereiding op het orkaanseizoen. Ook dit jaar zijn zij voorbereid op de gevolgen van een mogelijke orkaan.

De komende maanden zal het Openbaar Lichaam Bonaire meer informatie verspreiden omtrent tips en maatregelen ter voorbereiding op een orkaan.

E LUNA AKI TEMPORADA DI ORKAN TA KUMINSÁ ATROBE

Kralendijk – Temporada di orkan a kuminsá atrobe. Ofisialmente e ta dura di yüni te novèmber. Ta di importansia pa ta bon prepará pa esaki. Un bon komienso ta mitar trabou. Falta di bon preparashon pa un orkan por tin influensia riba bo seguridat durante un desaster di orkan.

P’esei bo mester warda bo propiedatnan i dokumentunan di mas importante na un lugá seif ku bo por alkansá rápido i fásil. Si tin kestion di peliger di orkan nos lo pone bo na altura di esaki via medionan di komunikashon i medionan sosial. Aña pasá e tim di desaster di Boneiru a sigui entrenamentu komo preparashon pa e temporada di orkan. E aña aki tambe nan ta prepará pa e konsekuensianan di un posibel orkan.

Den e lunanan benidero Entidat Públiko Boneiru lo duna mas informashon tokante konseho- i medidanan komo preparashon pa un orkan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: