Minister-president Ruggenaath bezoekt Commandant Zeemacht

Minister-president Ruggenaath bezoekt Commandant Zeemacht
Willemstad – Vanochtend heeft de minister-president van Curaçao, Eugene Ruggenaath, een kennismakingsbezoek gebracht aan de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, commandeur Hans Lodder. Ruggenaath werd ontvangen op Marinebasis Parera in Willemstad. Hij werd vergezeld door de Minister van Justitie, Quincy Girigorie.
Het is een goed gebruik dat een nieuw geïnstalleerde minister-president kennismaakt met de hoogste militair in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Commandeur Lodder is commandant van alle Nederlandse Defensie-eenheden op Curacao, Aruba en Sint Maarten. Deze eenheden bestaan hoofdzakelijk uit onderdelen van de Koninklijke Marine, zoals het 32ste Raidingsquadron van het Korps Mariniers op Aruba en het mariniersdetachement op St.Maarten. Ook het permanente stationsschip van de Koninklijke Marine en het transportschip Zr.Ms. Pelikaan vallen onder zijn operationele middelen. Daarnaast heeft de commandeur de beschikking over een infanteriecompagnie dat elke vier maanden wordt geleverd door de Koninklijke Landmacht. 

De Commandant Zeemacht in het Caribisch gebied is tevens directeur van de Kustwacht. Ook vanuit die hoedanigheid heeft de commandeur regelmatig contact met regeringsvertegenwoordigers van de landen Curaçao, Aruba en St.Maarten. 

Op 28 juni aanstaande draagt commandeur Hans Lodder zijn functie over aan brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: