Code Oranje: Tropische storm Bret wordt nauwlettend gevolgd door Meteorologische Dienst Curaçao

Code Oranje: Tropische storm Bret wordt nauwlettend gevolgd door Meteorologische Dienst Curaçao

Willemstad – 200 Kilometer ten zuidoosten van de Trinidad heeft zich vanmiddag een tropische storm Bret ontwikkeld. Bret verplaatst zich richting de Benedenwindse eilanden en wordt goed gemonitord door de Meteorologische Dienst Curaçao voor mogelijke ontwikkeling.
Deze tweede tropische storm van het Atlantisch orkaanseizoen 2017, Bret genaamd, zou de komende dagen mogelijk van invloed kunnen zijn op Curaçao en de Meteorologische Dienst Curaçao heeft daarom vandaag alert status ‘Code Oranje’ uitgeroepen.
Naar alle verwachting zal het system morgen (dinsdag) avond, vlak langs Curaçao in een westelijke richting langstrekken. De Meteorologische Dienst van Curaçao blijft de ontwikkelingen van dit systeem nauwlettend volgen en het volk via de media kanalen informeren over de ontwikkelingen.
Op maandag 19 juni is de Rampenbestrijdingsorganisatie (RBO) onder leiding van de heer Lesley Fer (Rampencoördinator) samengekomen om waarnemend minister van Algemene Zaken, Drs. Marilyn Alcalá-Wallé in te lichten over de situatie. In afwezigheid van Minister-President Eugene Rhuggenaath – die op dienstreis in het kader van OAS in Mexico zit deze week – waar onder coördinatie met RBO valt, neemt minister Alcalá-Wallé de functie van voorzitter RBO waar.
Via de website http://www.meteo.cw kunt u de noodzakelijke informatie raadplegen en zo de actuele ontwikkelingen omtrent het tropische systeem te volgen. Ook via de Facebook-pagina Meteo Curaçao (https://www.facebook.com/Meteorological.Department.Curacao) kan men de laatste ontwikkelingen volgen. Er is ook een gratis App te downloaden in de App store, genaamd CURACAO WEATHER en KALAMIDAT. Hierin is alle belangrijke informatie als emergency instanties en telefoon nummers te vinden.
De inwoners van Curaçao worden door minister en waarnemend voorzitter van het rampenbestrijdingsteam, Drs. Marilyn Alcalá-Wallé, opgeroepen om hun voorbereidingen voor het stormseizoen nogmaals na te gaan. Ook instanties als Uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (UOOW) hebben opdracht gekregen om de risicogebieden te evalueren en indien nodig zo spoedig mogelijk op te ruimen.
Follow-up bijeenkomsten van het rampenteam staan gepland om de situatie op de voet te volgen en de bevolking zo spoedig mogelijk van de nodige informatie te voorzien. Later vandaag en morgenochtend komt RBO, bestaande uit leden van onder andere de Meteorologische Dienst, SOAW, Korpspolitie, Brandweer, Bureau Telecommunicatie, Rode Kruis, UOOW en Aqualectra, weer samen om de situatie te monitoren en zullen eventuele verdere stappen met de bevolking gecommuniceerd worden.
Het publiek wordt verzocht om de media te volgen voor nadere informatie met betrekking tot tropische storm Bret. Omdat wij midden in het orkaanseizoen zitten wordt het publiek geadviseerd de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen.
1. Controleer of de verzinkte of gegalvaniseerde platen op het dak van uw huis goed zijn vastgemaakt, controleer hurricane shutters, haken, vergrendelingen en repareer indien nodig.
2. Heb op voorraad extra plastic zakken en vellen van plastic om te voorkomen dat belangrijke documenten, schilderijen, uitrusting en meubilair nat zouden kunnen worden.
3. Snoei bomen die in aanraking kunnen komen met elektrische leidingen of die hangen over uw huis en andere gebouwen.
4. Bewaar extra voedsel, vooral eetwaar dat nog heel weinig voorbereiding vergt.
5. Zorg voor noodvoorraden in uw woning zoals laarzen, regenjassen, zaklampen, batterijen, draagbare radio, lampen en de noodzakelijke medische verbruiksartikelen.
De overheid zal de situatie blijven volgen en het publiek op de hoogte houden.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: