BONEIRU TIN UN TAYER EKSITOSO DI KOMBATIMENTU DI DESASTER TRAS DI LOMBA – BONAIRE HEEFT EEN GESLAAGDE WORKSHOP MARITIEME RAMPENBESTRIJDING ACHTER DE RUG

BONEIRU TIN UN TAYER EKSITOSO DI KOMBATIMENTU DI DESASTER TRAS DI LOMBA

Kralendijk – Dia 5 i 6 di yüli a tuma lugá na Sint Maarten un tayer di kombatimentu di desaster i kontròl di krisis pa Hulanda Karibense. Rijkswaterstaat a organisá e tayer aki. Boneiru, Sint Eustatius i Saba i e kordinadó di desaster di Sint Maarten tabata presente na esaki.

E tayer anual aki tin komo meta pa ampliá konosementu i eksperiensia riba tereno di kombatimentu di desaster i kontròl di krisis na momentu di insidentenan marítimo. A duna atenshon tambe na desaroyonan nobo i e situashon aktual di e organisashonnan di desaster marítimo di e islanan ku tabata presente.

A papia ampliamente tokante e insidentenan marítimo di mas importante di kada isla pa loke ta trata aña 2017. Pa Boneiru esaki tabata e efektonan di e derame di petrolio na Trinidad & Tobago. Saba i Sint Eustatius tur dos tabatin insidentenan ku barku ku a subi tera. E islanan por a kompartí nan eksperiensianan i konosementu atkerí ku otro.

Tambe kada isla a kuminsá traha riba nan plan pa kombatimentu di desaster pa e próksimo añanan. Tokante di esaki nan a papia detayadamente ku Rijkswaterstaat. Relashoná ku esaki nan a ekspresá nan espektativanan i a hasi palabrashonnan pa futuro.

E kapitan di haf i e sekretario insular di Boneiru ta wak bèk riba un tayer eksitoso.

===============================

BONAIRE HEEFT EEN GESLAAGDE WORKSHOP MARITIEME RAMPENBESTRIJDING ACHTER DE RUG

Kralendijk – Afgelopen 5 en 6 juli vond er op Sint Maarten een workshop maritieme rampenbestrijding en crisisbeheersing Caribisch Nederland plaats. Deze workshop werd georganiseerd door Rijkswaterstaat. Bonaire, Sint Eustatius, Saba en de rampencoördinator van Sint Maarten waren daarbij aanwezig.

Deze jaarlijkse workshop heeft als doel het verbreden van kennis en ervaring op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing bij maritieme incidenten. Er werd ook gekeken naar de nieuwe ontwikkelingen en naar de huidige stand van zaken van de maritieme rampenorganisaties van de aanwezige eilanden.

Per eiland zijn de belangrijkste maritieme incidenten uit 2017 uitvoerig besproken. Voor Bonaire waren dat de effecten van de oil spill te Trinidad en Tobago. Saba en Sint Eustatius hadden beiden incidenten met een gestrand schip. De eilanden konden onderlinge ervaringen en opgedane kennis met elkaar delen.

Elk eiland heeft tevens een opzet gemaakt voor de maritieme rampenbestrijdingsplannen voor de komende jaren. Deze zijn uitvoerig met Rijkswaterstaat besproken. Naar aanleiding daarvan zijn er verwachtingen uitgesproken en afspraken voor de toekomst gemaakt.

De havenmeester en eilandssecretaris van Bonaire kijken beiden terug op een geslaagde workshop.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: