Ministeriële Stuurgroep Ongedocumenteerden geïnstalleerd

Ministeriële Stuurgroep Ongedocumenteerden geïnstalleerd

WILLEMSTAD – Op 6 juli 2017 is de minister van Algemene Zaken Eugene Rhuggenaath samengekomen met de ministeriele stuurgroep die zich bezig houdt met de risico’s rond ongedocumenteerden. De ministerieel stuurgroep bestaat uit de ministers van Algemene Zaken, SOAW, Justitie, GMN en Financiën.

Gelet op de risico’s die ongedocumenteerden voor Curaçao kunnen betekenen, is op 14 juni jl. de stuurgroep officieel ingesteld door de Raad van Ministers samen met de Task Force Ongedocumenteerden.

De groep is op 6 juli samen gekomen om de minister van Algemene Zaken in zijn rol als voorzitter van de stuurgroep, alsmede de minister van Justitie in te lichten over de stand van zaken en een plan van aanpak rond de risico’s van ongedocumenteerden op Curaçao. Er zijn tijdens de briefing afspraken gemaakt om binnen twee weken te komen tot concrete actieplannen.

De taskforce heeft de taak om de situatie rond ongedocumenteerden nauwkeurig in de gaten te houden, door analyses van informatie, en met voorstellen te komen voor een concrete aanpak. Met de instelling van de ministeriële stuurgroep is er nu ook politiek bestuurlijke aandacht voor de problematiek geborgen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: