Den kuadro di Maneho di Deporte: Indebon ta bai duna lès den bario. – In het kader van sportbeleid: De Indebon gaat lesgeven in de wijken.

Den kuadro di Maneho di Deporte: Indebon ta bai duna lès den bario.

Kralendijk – Konforme ku e maneho di deporte “Boneiru Aktivo i Salú’’ entrante luna di sèptèmber Indebon lo bai duna lès den e barionan di Boneiru. Meta di gobièrnu di Boneiru ta pa trese koherensia, seguridat, salú i trankilidat bèk den e barionan.
Esaki ta nifiká ku e personal lo no bai duna lès na e skolnan primario mas.
Indebon lo bai organisá entre otro kompetensia di diferente tipo di deporte entre e barionan.
Tambe lo bai kuminsá ku treinen pa mucha di edat mas abou di diferente deporte.
I esaki mester kulminá den e diferente kompetensia entre e barionan.
Fuera di deporte kompetitivo tambe Indebon lo sòru pa den kombinashon ku e fundashon ‘’professionele kinderopvang (PKO)’’ organisá diferente otro tipo di aktividat.
Ta e intenshon organisá aktividat pa mucha di kuater te ku dieshete aña di edat den nos barionan.
Anto banda di e orario di tras di mèrdia pa mucha, lo bai tin aktividat pa hende di tur edat.
E maneho aki ta kuadra ku e maneho di salubridat i soshal di Gobièrnu di Boneiru tambe.
Ku e paso aki tambe gobièrnu ke pa tur instansia traha huntu p’asina yuda trese e koherensia, seguridat, trankilidat i salú bèk den nos pueblo.
Pa loke ta e aktividatnan den bario pronto Indebon lo bai saka un programa di tur aktividat ku lo bai tin den e diferente barionan.
Den kombinashon ku e fundashon PKO i e organisashon nan deportivo lo sòru pa transporte pa e muchanan ku mester bai hasi un deporte na un otro sitio.
Pa tur mucha i mayor ku ta interesá, keda pendiente, pasobra pronto mas informashon lo sali pa ku e kambio aki, ku ta na interes di nos pueblo.

In het kader van sportbeleid: De Indebon gaat lesgeven in de wijken.

Kralendijk – Conform het sportbeleid ‘Bonaire Actief en Gezond’ gaat de Indebon ingaande september lesgeven in de wijken van Bonaire. Het doel van het Bonairiaanse eilandsbestuur is om de coherentie, veiligheid, gezondheid en rust terug te doen keren in de wijken. Dit betekent dat de Indebon-medewerkers niet langer les gaan geven op de basisscholen. De Indebon zal o.a. wedstrijden van verschillende typen sport gaan organiseren tussen de wijken. Ook zal er begonnen worden met trainingen van verschillende sporten voor de jongste kinderen. Dit moet uiteindelijk uitmonden in verschillende sportwedstrijden tussen de wijken.

Behalve wedstrijdsport zal de Indebon ook, in samenwerking met de Stichting Professionele Kinderopvang (PKO), zorgdragen voor het organiseren van verschillende andere soorten activiteiten. Het is de bedoeling om activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren van 4 tot 17 jaar in onze wijken.

Naast de bezigheden voor kinderen in de middaguren, zullen er ook activiteiten zijn voor alle leeftijden. Dit beleid is in overeenstemming met het gezondheidsbeleid en het sociaal beleid van de Bonairiaanse overheid. Met deze stap wil het eilandsbestuur dat alle instanties samenwerken om mee te helpen zaken zoals samenhang, veiligheid, rust en gezondheid terug te laten keren bij onze bevolking. Voor wat betreft de wijkactiviteiten zal de Indebon binnenkort een programma met alle activiteiten in de verschillende wijken uitgeven. In samenwerking met de eerder genoemde Stichting Professionele Kinderopvang en de sportorganisaties zal er ook gezorgd worden voor transport voor de kinderen die op een andere plek moeten gaan sporten. Alle kinderen en ouders die interesse hebben kunnen binnenkort meer informatie verwachten over deze nieuwe aanpak die in het belang van onze bewoners is.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: