Kennismakingsgesprek tussen Minister President Rhuggenaath en Britse Vice Consul

Kennismakingsgesprek tussen Minister President Rhuggenaath en Britse Vice Consul

Willemstad- Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft op dinsdag 11 juli jl. de Vice Consul van het Verenigd Koninkrijk, mevrouw Anne-Marie Pietersz-Powell, ontvangen om te praten over de relaties tussen Curaçao en het Verenigd Koninkrijk, inclusief de Britse overzeese gebiedsdelen.

De ontmoeting is succesvol verlopen, waarbij de nadruk is gelegd op de betrekkingen tussen de twee landen. Mogelijke zakelijke kansen werden besproken, maar ook de eventuele geopolitieke gevolgen van Brexit.

Gezamenlijke belangen zoals risicobestrijding en rampenbeleid, en het bestrijden van de illegale drugshandel kwamen ook aan de orde. Vice Consul Pietersz-Powell gaf ook aan dat de Caribische landen veel meer kunnen samenwerken, en gaf de samenwerking tussen de Eastern Caribbean States als voorbeeld.

De Minister-President kijkt uit om de banden met het Verenigd Koninkrijk verder te versterken en om veel meer samenwerkingsverbanden aan te halen tussen de twee landen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: