TedxÇuracao 2018 realmente un éksito / TEDxCuraçao 2018 een wervelend succes

TedxÇuracao 2018 realmente un éksito

 WILLEMSTAD:- Djasabra último a tuma lugá e terser edishon di TEDxCuraçao 2018 ku e tema ‘Smashing Boxes’.  E anochi na Villa Maria, den Skalo a brota ku inspirashon i ideanan inovativo na momentu ku a presentá 11 orador internashonal i lokal. Un públiko di aproksimadamente 400 persona a hasi ku TEDxCuraçao 2018 tabata un evento mashá éksito.

 Spesialmente pa e anochi aki a kombèrtí Villa Maria den un sala di konferensia airu liber, esaki a inkluí un pantaya grandi high-tech, e stulnan a keda akomodá estilo di un amphiteater i e anochi mes a keda aksentuá ku iluminashon perfekto ku tabata varia dependiendo e orador di turno. Realmente un eksperensia estilo TEDx! Oradornan, Priscilla Lotman, Roël Calister, Veronique Toulon,  Steven Coutinho, David Allen (keynote), Jasmine Sendar, Mark Tigchelaar, Joeri Oltheten i Joel Simonetti a pèrkurá pa un anochi realmente eksitoso. Apertura di e evento a keda den man di sr. Prome Minister, Eugene Rhuggenaath ku tambe a kompartí algun eksperensia personal den un spich masha inspirativo. Durante pousa e kantante Steve Mariat a pèrkurá pa un dushi ambiente miéntras tur hende por a kòmbersá i estrechá lasonan di kontakto.

 Nephtalie Demei, ku tin e lisensia pa TEDxCuraçao ta splika ku un TED Talk no por dura mas largu ku 18 minüt. Tur orador a tene nan mes na un spich di entre 3 pa 18 minüt loke a hasi e evento masha plasentero. E spichnan tabata variá ku tópikonan informativo, motivante, ku informashonnan práktiko, interkambiá ku eksperensianan personal. Na final di e anochi a klousura e evento ku un afterparty ku a bira posibel danki na kontribushon balioso di vários patrosinadó, entre nan Guardian Group, SOAB i esun mayó, Aqualectra.

 Riba imágennan athuntu un impreshon di TEDxCuraçao 2018 ‘Smashing Boxes’ ku a tuma lugar djasabra na Villa Maria den Skalo.

 

 

TEDxCuraçao 2018 een wervelend succes

Willemstad – Afgelopen zaterdag 14 april vond de derde editie van TEDxCuraçao plaats, met het thema ‘Smashing Boxes’. Het bruiste bij Villa Maria in Scharloo van de inspiratie en nieuwe ideeën en perspectieven, met 11 lokale en internationale sprekers en bijna 400 bezoekers.

 Villa Maria werd voor de gelegenheid omgetoverd tot openlucht conferentiezaal. Een groot high-tech led scherm, strak opgezette rijen stoelen, juiste belichting en een gevarieerd sprekersprogramma, vormden het decor voor een onvergetelijke TEDx-ervaring.

Hoogtepunten van de avond waren de TED-talk van de wereldberoemde productiviteitsgoeroe David Allen, bekend van de productiviteitsmethode Getting Things Done (GTD) en Mark Tigchelaar, die zijn onderzoek en inzichten deelde tijdens zijn talk over het belang van focus in het verwerven van een gelukkig leven.

Verrassend en informatief was de talk van Priscilla Lotman over cryptocurrencies en de rol die Curaçao daarin kan gaan spelen. Ook Nathania Engelhardt, één van de winnaars van de speaker’s pitch van afgelopen 27 maart, wist het publiek te raken met haar pleidooi om debat als instrument in te zetten om de Curaçaose jeugd beter voor te bereiden op de toekomst. Oud bankdirecteur Steven Coutinho vertelde over het belang van de verhalen die we anderen, maar ook onszelf vertellen en het effect daarvan op ons gedrag en de economie. Hij schreef er een boek over, die binnenkort uitkomt.

Andere lokale sprekers, zoals Joeri Oltheten en Veronique Toulon, wisten het publiek te boeien met hun persoonlijke en ondernemende verhalen. Het evenement werd geopend met een korte talk van premier Eugene Rhuggenaath, die ook zijn persoonlijke ervaringen deelde in een inspirerend verhaal. Zanger Steve Mariat verzorgde een aangenaam muzikaal intermezzo.

TEDxCuraçao licentiehouder Nephtalie Demei legt uit dat één van de regels van TED is, dat een TED-talk nooit langer mag duren dan 18 minuten. Alle TEDxCuraçao speeches duurden tussen de 3 en 18 minuten, wat prettig afwisselend was voor de bezoekers. De speeches waren afwisselend informerend, inspirerend en motiverend, met praktische informatie, kennis en persoonlijke ervaringen.

De aanvang van TEDxCuraçao 2018 was om 17.30 uur. Het evenement werd afgesloten met een muzikale en interactieve talk van Roël Calister, die de 400 aanwezigen moeiteloos omtoverde tot een energiek en ritmisch orkest, die in koor met hem mee neurieden en met felgekleurde, door de crew uitgedeelde handinstrumenten mee trommelden en klapten. Daarna vond er een afterparty plaats. Een feestelijke afsluiting van een wervelende avond, die mede mogelijk werd gemaakt door tientallen sponsoren, met Guardian Group en SOAB als grote sponsors en Aqualectra als hoofdsponsor.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: