15 EDISHON BIAHE DI ESTUDIO MARIS STELLA SBO

15 EDISHON BIAHE DI ESTUDIO MARIS STELLA SBO

Biahando pa Panamá Maris Stella SBO departamentu di Turismo ta sigui kumpli ku su meta pa siña su studiante nan mas i mas tokante turismo i en espesial Turismo Duradero (sustainable tourism). E aña aki ta di 15 bes ku un biahe pa eksterior ta wòrdu organisá. Den pasado studiante nan a bishita Sürnam, Puerto Rico, Cuba, Barbados, Cartagena, Miami i Republika Dominicana.

Durante e siman di 22 di aprel pa 28 aprel, 28 studiante di nivel 3 i 4 lo hasi bishita na e pais Panamá i asina partisipá na diferente aktividat i lektura tokante Turismo Duradero. Nan lo siña tokante e forma di turismo aki pa despues nan por aportá mas mihó na desaroyo di turismo na Kòrsou.

Ekskurshon nan pa diferente atrakshon turístiko tambe lo forma parti di e programa p.e. Panama Kanaal, pueblo di Emberra, La Granja i tambe Vale Anton.

Un aktividat speshal ku e studiante nan lo hasi ta e parti di “community based tourism” den kual e studiante nan lo aportá na e komunidat di Panama dor di hasi trabou boluntario. Asina nan lo hasi bishita na un kas di huérfano Nutre Hogar i asistí den diferente trabou na e “tehuis”. Asina aki e studiante ta bira mas konsiente ku formashon sosial tambe ta importante.

Pa por a logra e biahe aki, studiante nan a hasi “fundraising” pa yuda ku e gastu nan. Un danki ta bai speshal na kompania nan, organisashon nan i tambe na famia i amigu nan ku na un manera òf otro a yuda pa realisá e biahe aki.

Foto: studiante nan saliendo rumbo pa Panama ku dosente i representante touroperator RT tours.

=====================

 

15e STUDIEREIS MARIS STELLA SBO

 Dit jaar organiseert Maris Stella SBO afdeling Toerisme voor de 15e keer een studiereis naar het buitenland. Doelstelling van deze studiereis is om onder andere de studenten meer inzicht te bieden in ontwikkeling van toerisme in de regio en vooral ook kennis te maken met het fenomeen Duurzaam Toerisme. De afgelopen jaren hebben studenten diverse bestemmingen bezocht zoals Suriname, Puerto Rico, Barbados, Cuba, Cartagena, Miami en Dominicaanse Republiek.

In de week van 22 april t/m 28 april 2018 gaan 28 studenten van niveau 3 en 4 een bezoek brengen aan het land Panama. Zij zullen naast het bezoeken van de bekende toeristische attracties zoals Panama Kanaal, Emberra, Vale de Anton, La Granja, diverse lezingen bijwonen bij de IPA universiteit. De studenten krijgen ook een blik achter de schermen bij hun accommodatie. De nadruk ligt op het onderwerp Duurzaam Toerisme. Met de opgedane kennis kunnen de studenten hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van toerisme op Curaçao.

Naast het toeristisch recreatief aspect zullen studenten ook een steentje bijdragen op sociaal vlak. Zo zullen ze een hele dag vrijwilligerswerk doen bij een kindertehuis “Nutre Hogar”.

Voorafgaand aan de studiereis hebben de studenten diverse fundraising activiteiten georganiseerd. Ook het bedrijfsleven heeft bijgedragen aan het realiseren van de studiereis. Een woord van dank aan alle bedrijven, organisaties en ook familie en vrienden die mee hebben geholpen om deze reis mogelijk te maken.

Foto: studenten onderweg naar Panama o.l.v. 2 docenten en vertegenwoordiger van touroperator RT tours.

 

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: