*Aksidente ku morto i herido grave den Korte*

Info OM:

*Aksidente ku morto i herido grave den Korte*

Djarason durante e asina yamá “verkeerszitting” a trata e kaso penal di Ministerio Públiko (OM) kontra R.K.C.D.
E sospechoso a pèrdè dia 28 di yüni 2015 e kòntròl tras di stür di su outo. Esaki a sosode riba Seru Loraweg. El a dal su outo kontra un “berm” i a dal un outo ku tabata bin foi direkshon kontrali. E persona den e otro outo a resultá gravemente heridá. Un okupante sintá patras den su mes outo no tabata tin un faha di seguridat bistí i a pèrdè su bida a konsekuensia di e aksidente.
Fiskal a hasi un demanda djarason di 240 ora di trabou obligatorio i a tene kuenta den esaki ku e sospechoso no a duna kuenta i rason kon e aksidente a tuma lugá i tampoko no a mustra duele di e herido grave ku a keda deshabilitá i e okupante di su outo ku a pèrdè su bida.
Wes ta duna su veredikto por eskrito dia 23 di mei 2018 pa 13:30 or.
*Ongeval met dood en zwaar gewonde tot gevolg*
Woensdagmiddag diende tijdens de verkeerszitting de strafzaak van het OM tegen R.K.C.D. Deze verdachte verloor op 28 juni 2015 de macht over het stuur op de Seru  Loraweg (na met de auto in berm te zijn geraakt) en botste daardoor op een tegenligger, die zwaar gewond raakte. Een inzittende uit de eigen auto kwam daarbij om het leven. De inzettende die is overleden droeg geen autogordel achterin de auto.
De Officier van Justitie (OvJ) vorderde een werkstraf van 240 uren en liet zwaar meewegen dat verdachte geen inzicht toonde in de door haar gemaakte verkeersfouten of berouw toonde voor de overleden persoon en invalide geraakte tegenligger.
De rechter doet schriftelijk uitspraak op 23 mei 2018 om 13.30 uur.
Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: