Prome konsulta tékniko entre Reino (Aruba, Kòrsou i Boneiru) i Venezuela tokante intensifikashon di kolaborashon di duana.

Prome konsulta tékniko entre Reino (Aruba, Kòrsou i Boneiru) i Venezuela tokante intensifikashon di kolaborashon di duana.

 

WILLEMSTAD –Venezuela, Kòrsou, Aruba i Karibe Ulandes (Boneiru) ta intensifá nan kolaborashon riba tereno di trabounan aduanero. Esaki mester resultá den kombatimentu di posibel práktikanan di kontrabanda i pa mehorá tráfiko di merkansia. Durante di un konsulta tékniko riba nivel atministrativo, ku a tuma lugá riba djweps 3 di mei, a papia entre otro  tokante interkambio di informashon i identifikashon di personanan di kontakto.

Minister di Finansa Kenneth Gijsbertha a habri e konsulta, ku ta duna implementashon na e akuerdo entre e paisnan manera palabrá riba dia 12 di yanuari 2018 na Aruba i a firma riba dia 7 di aprel na Venezuela. Lo sigui mas konsulta pa yega na otro kombenio riba tereno aduanero, pero tambe riba otro tereno di interes mutuo. E siguiente konsulta ta tuma lugá na Venezuela.

Banda di representantenan di duana di Aruba, Boneiru i Kòrsou, tambe ta tin representashon di otro servisionan di gobièrnu. Venezuela ta un pais bisiña importante di Reino. Un bon koperashon ta importante pa Venezuela i tambe pa Aruba, Boneiru i Kòrsou.

=====================

 

Eerste technisch overleg tussen het Koninkrijk (Aruba, Curaçao en Bonaire) en Venezuela inzake intensivering douanesamenwerking

 

WILLEMSTAD – De douane samenwerking tussen Venezuela, Curaçao, Aruba en Caribisch Nederland (Bonaire) wordt geïntensiveerd. Dit moet vooral leiden tot het tegengaan van mogelijke smokkelpraktijken en om het toezicht op de goederenstromen tussen de landen te verbeteren. Tijdens een technisch overleg op ambtelijk niveau, dat plaatsvond op donderdag 3 mei jongstleden, is onder meer gesproken over wederzijdse informatie uitwisseling en het identificeren van contactpersonen.

Met dit overleg, geopend door Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha, is uitvoering gegeven aan de afspraken van het akkoord tussen de landen, dat op 12 januari 2018 werd besproken op Aruba en op 7 april 2018 in Venezuela is getekend. Er zullen meerdere overleggen volgen waarin verdere samenwerkingsafspraken zullen worden gemaakt op het gebied van douane, maar ook op mogelijke andere samenwerkingsterreinen. Een volgend overleg vindt in juni plaats in Venezuela.

Aan het overleg van heden namen behalve vertegenwoordigers van de douane van Aruba, Bonaire en Curaçao ook enkele andere diensten deel. Venezuela is een belangrijk buurland van het Koninkrijk. Een goede samenwerking op het gebied van douane is van belang voor zowel Venezuela alsook Aruba, Bonaire en Curaçao.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: