Kralendijk Bonaire: Notisianan di polis di djabièrnè 4 di mei te ku djaluna 7 di mei/Politieberichten van vrijdag, 4 mei tot en met maandag, 7 mei 2018

Notisianan di polis di djabièrnè 4 di mei te ku djaluna 7 di mei

Politieberichten van vrijdag, 4 mei tot en met maandag, 7 mei 2018

 

Notisianan di polis di djabièrnè 4 di mei te ku djaluna 7 di mei
Riba djasabra 5 di mei, pa mas o ménos 2 or di mardugá un aksidente ku un skuter a tuma lugá riba Kaya Nikiboko Sùit. Shofùr di e skuter pa motibunan deskonosí a kore dal den asera, ku konsekuensia ku ela kai. E no tabatin herida visibel pero e tabata for di konosementu. Ambulans a transporte pa hospital pa tratamentu médiko i ela keda hospitalisá.

Riba e mesun dia, den oranan di atardi, a drenta keho di kiebro den un pakus situá na Kaya Maximiliana Rosario. For di aki a bai ku entre otro un lèptòp di marka Apple i vários artíkulo.

Riba djadumingu 6 di mei, pa mas o ménos 2 or di mardugá sentral di polis a risibí notifikashon ku mester tin un boto na kandela den besindario di ‘waf di piskadó’ na Kaya J.N.E. Craane. E boto no tabata mará i tabata drif bai na kandela. A atvertí botonan ku tabata mara den besindario I nan tambe a los bai pa prevení ku e boto na kandela lo a dal den nan. Mas lat un ‘towboat’ a hala e boto na kandela bai kuné na e ‘slipway’ di Doei Diaz. Tin sospecho ku a sende a kandela riba e boto. E kaso ta bou di investigashon.

Den oranan trempan di mainta di e mesun dia a drenta keho di kiebro den un apartamentu situá na Kaya Macario Sint Jago. E malechornan a drenta e kas dor di a forsa bentananan di kamber. A bai ku entre otro 4 oloshi. E kiebro a tuma lugá entre djasabra 5 di mei, pa mas o ménos 9.30 or i djadumingu 6 di mei pa mas o ménos 04.30 or di mardugá.

Mas lat riba e dia, den oranan di atardi, a drenta keho di ladronisia. Entre djárason 2 di mei I djadumingu 6 di mei, a bai ku diferente hèrmènt bou di kua un yabi di habri tayer i un djèk pa vehíkulonan grandi. E artíkulonan tabata den un bus ku tabata stashoná den un kura situá na Kaya Presioso. E porta di kura tabata an lòk ku un kandal. E bus si no tabata na lòk.

Den oranan trempan di anochi riba djadumingu 6 di mei un aksidente entre dos outo a tuma lugá riba Kaya Internashonal. Pa motibunan deskonosí nan a dal frontal den otro. Shofùr di un di e outonan tabata for di konosementu dor di e sla di e ‘airbag’, pero e tabata stabil. Ambulans a transporte pa hospital pa tratamentu médiko. Shofùr di e otro outo no tabatin herida visibel pero tabata keha di doló na su kabes. Ela haña un but tambe pasobra e no tabatin reibeweis.

=============================

Politieberichten van vrijdag, 4 mei tot en met maandag, 6 mei 2018
Op zaterdag 5 mei vond omstreeks 02.00 uur een eenzijdige aanrijding met een scooter plaats op de Kaya Nikiboko Zuid. De chauffeur van de scooter reed, om nog onbekende reden, tegen het trottoir en viel hierdoor. Hij had geen uitwendig letsel maar was bewusteloos. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling en werd opgenomen.

Op dezelfde dag werd in de middaguren aangifte gedaan van inbraak in een winkel aan de Kaya Maximiliana Rosario. Er zijn onder andere een laptop van het merk Apple en diverse artikelen weggenomen.

Op zondag 6 mei kreeg de politiecentrale omstreeks 02.00 uur melding dat er een boot in brand stond in de omgeving van de ‘waf di piskado’ aan de Kaya J.N.E. Craane. De boot was los van de pier en dreef brandend weg. Boten in de buurt werden gewaarschuwd en zijn ook weggegaan om te voorkomen dat de brandende boot tegen hun zou botsen. Later werd de boot door een ‘towboat’ naar de slipway van Doei Diaz gesleept. Waarschijnlijk werd de brand op de boot gesticht. De zaak is in onderzoek.

In de vroege ochtenduren van dezelfde dag werd aangifte gedaan van inbraak in een appartement aan de Kaya Macario Sint Jago. De daders zijn de woning binnengekomen door de slaapkamerramen te forceren. Er zijn onder andere 4 horloges weggenomen. De inbraak heeft tussen zaterdag 5 mei, omstreeks 21.30 uur en zondag 6 mei, omstreeks 04.30 uur plaatsgevonden.

Later op de dag in de middaguren werd aangifte gedaan van diefstal. Tussen woensdag 2 mei en zondag 6 mei, werden diverse soorten gereedschappen weggenomen waaronder een wielsleutel en een krik voor grote voertuigen. De goederen lagen in een bus die op een omheind erf aan de Kaya Piedra Presioso geparkeerd stond. Het tuinhek was afgesloten met een kettingslot. De bus was niet afgesloten.

In de vroege avonduren van zondag 6 mei vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Internashonal. Om nog onbekende reden botsten ze frontaal tegen elkaar. De bestuurder van één van de auto’s was niet aanspreekbaar door de harde klap van de airbag, maar was wel stabiel. Ze werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische behandeling. De chauffeur van de andere auto had geen zichtbaar letsel maar klaagde wel over pijn aan zijn hoofd. Hij kreeg ook een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: