Caribische historici houden conferentie op UoC

Caribische historici houden conferentie op UoC

 

Van 26 tot en met 30 mei 2019 vindt op de Universiteit van Curaรงao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) de jaarlijkse conferentie plaats van de Association of Caribbean Historians (ACH). Het is de derde keer dat de ACH-conferentie Curaรงao aandoet; eerder gebeurde dit in 1979 en in 2012. De conferentie heeft een belangrijke plaats in de herdenking en viering van 40 jaar UoC in 2019. Door juist een internationale historische conferentie te organiseren geeft de UoC uitdrukking aan de waarde die zij hecht aan onderwijs dat geworteld is in onze eigen historie en cultuur.

Het thema van de conferentie is dit jaar: โ€˜Resistance: a view from the marginsโ€™; met andere woorden: verzet bekeken vanuit onbekende gezichtspunten. Door de keuze van dit thema draagt de conferentie bij aan de herdenking van 50 jaar na โ€˜30 mei 1969โ€™, en geeft hier wetenschappelijke verdieping aan. Direct na de openingsceremonie op zondag 26 mei vindt een Ronde Tafel Gesprek plaats waarin kunstenaar Ira Kip samen met lokale experts – in interactie met het publiek – reflecteren op 30 mei 1969 en deze gebeurtenis in regionaal perspectief plaatsen. In het reguliere programma zijn vier wetenschappelijke bijdragen opgenomen van Curaรงaose onderzoekers (dr. Rose Mary Allen, dr. Angela Roe, Aisha Leer Msc en drs. Charles do Rego), plus een bijdrage uit Aruba (dr. Luc Alofs). Ook Suriname is dit jaar goed vertegenwoordigd.

De ACH-conferentie wordt bijgewoond door naar verwachting 80-100 professionals, gespecialiseerd in de geschiedenis van het Caribische gebied. Zij zijn overwegend afkomstig uit de Caribische regio, de VS en Europa, en zijn werkzaam op universiteiten en in de culturele sector. De conferentie biedt aan lokale onderzoekers, docenten en erfgoedspecialisten een unieke kans om zich te verrijken met nieuwe kennis en inzichten op het gebied van Caribisch historisch onderzoek. Voor lokale deelnemers uit het onderwijs (studenten en docenten) geldt een gereduceerd tarief ($65).

De organisatie van de ACH-conferentie is in handen van een Local Organizing Committee (LOC), waar naast UoC ook vertegenwoordigers van Mongui Maduro Library & Museum, het Nationaal Archief, de Vrienden van het Archief en NAAM zitting in hebben.

Voor het volledige programma: http://www.associationofcaribbeanhistorians.org/conferenceprogram.htm

Er is nog plaats voor geรฏnteresseerden om aan de conferentie deel te nemen. U kunt zich registreren voor de conferentie door de organisatie te mailen of door u te registreren via de website van ACH: http://www.associationofcaribbeanhistorians.org/conferencereg.htm. Betalen van uw registration fee kan via de website van ACH met PayPal, of bij de start van de conferentie op de UoC, bij voorkeur door te swipen. Voor registratie en/of vragen: stuur uw mail aan Margo Groenewoud (m.groenewoud@uoc.cw) en Pamela Rusch (p.rusch@uoc.cw).

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: