Atenshon pa salubridat / Aandacht voor de gezondheid

Atenshon pa salubridat

 

Willemstad – En konekshon ku Dia Internashonal di Enfermeria, Fundashon Birgen di Rosario a pone atenshon na su enfermeranan riba dia 11 di mei. Pa selebrá e dia speshal aki, Fundashon Birgen di Rosario tambe a organisá aktividatnan ku ta stimulá salubridat di su personal.

 Rònt mundu ta selebrá Dia Internashonal di Enfermeria riba 12 di mei. Fundashon Birgen di Rosario, ku ta ofresé 75 aña kuido médiko na hende grandi, a disidí di hasi algu èkstra e aña aki. E selebrashon a habri ku alabansa di pastor Pedro i bruder Nahr a kanta un kantika di gospel. Indra Rossen-Lucasius, presidente di “Raad van Bestuur” a duna un spich. El a pone atenshon na e tema sentral kual ta: “salubridat ta un derecho humano”.

Ademas, personal di Fundashon Birgen di Rosario por a bishitá diferente ‘kraampjes’ ku a eksponé entre otro produktonan saludabel. Dinah Veeris tabata un di e personanan ku a duna splikashon di su produktonan. Personal a haña batidos saludabel i a wòrdu malkriá ku un masashi i tratamentu di pia. Diferente profeshonalnan tabata presente pa midi i pisa e enfermeranan pa kalkulá nan BMI. Nan tambe por a midi suku i preshon di enfermeranan.

Kada kas ku ta pertenesé na Fundashon Birgen di Rosario a duna balor na su personal. Huize Welgelegen (Habaai), Nos Lanterno i Richardushuis a selebrá e dia aki huntu. Pasadia Mi Amparo a kome huntu ku su personal pa yama nan danki. Indra Rossen-Lucasius tambe a ekspresá su gratitut na personal di Pasadia Mi Amparo i el a reflehá riba e nifikashon di nan trabou.

==================

 

Aandacht voor de gezondheid

 

Willemstad – In verband met de Internationale Dag van de Verpleging werd op 11 mei het verplegend personeel van Stichting Birgen di Rosario in de watten gelegd. Tevens bevatte de viering van deze dag activiteiten ten behoeve van de gezondheid van het personeel.

 

Wereldwijd wordt op 12 mei de Internationale Dag van de Verpleging gevierd. Stichting Birgen di Rosario, die al 75 jaar kwalitatieve zorg biedt aan senioren burgers, koos ervoor om dit jaar een extra invulling te geven aan deze dag. De viering begon met een inzegening door pastoor Pedro en broeder Nahr heeft een gospellied gezongen. Vervolgens sprak de voorzitter van de Raad van Bestuur, Indra Rossen-Lucasius, het verplegend personeel toe. Zij schonk aandacht aan het centrale thema van dit jaar, namelijk gezondheid is een mensenrecht.

Bovendien kon het personeel verschillende kraampjes bezoeken die onder meer gezonde producten tentoonstelden. Één van de standhouders was Dinah Veeris die uitleg gaf over de werking van haar producten. Er werden gezonde batido’s uitgedeeld en het personeel werd verwend met een massage en pedicure. Deskundigen waren aanwezig om de verpleegkundigen en verzorgenden te wegen en meten om hun BMI te berekenen. Ook het bloeddruk- en suikergehalte werd gemeten.

In alle vier voorzieningen van Stichting Birgen di Rosario werd de waarde van de verpleging erkend. Huize Welgelegen (Habaai), Nos Lanterno en Richardushuis vierden samen deze speciale dag. Dagopvang Mi Amparo heeft haar personeel separaat bedankt door samen te brunchen. Indra Rossen-Lucasius heeft het personeel van Dagopvang Mi Amparo ook bedankt en reflecteerde op de betekenis van het beroep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: