Drie nieuwe Kamerleden beëdigd

Plenaire zaal Tweede Kamer

LIVE VOLGEN

De beëdiging van Paul Smulders en het afscheid van Rik Grashoff zijn woensdagmiddag in de plenaire zaal. U kunt via deze website live meekijken of meeluisteren. Of gebruik de handige app Debat Direct.

JOHN KERSTENS

John Kerstens
John Kerstens (PvdA)

John Kerstens (53) was eerder ook al zo’n 4,5 jaar Kamerlid, van 2012 tot 2017. Hij is de opvolger van Sharon Dijksma, die na een jarenlange politieke carrière in Den Haag, als Tweede Kamerlid en staatssecretaris, op donderdag 31 mei afscheid nam. Zij gaat aan de slag als PvdA-wethouder in Amsterdam.

PAUL SMEULDERS

Paul Smeulders
Paul Smeulders (GroenLinks)

Ook bij de fractie van GroenLinks is er een wisseling. Direct na de beëdiging van PvdA’er John Kerstens op dinsdag 5 juni nam Linda Voortman afscheid van de Tweede Kamer. Zij wordt na acht jaar Kamerlidmaatschap wethouder voor GroenLinks in Utrecht, met werk en inkomen, personeel en organisatie en diversiteit in haar portefeuille.

Paul Smeulders (30) is de opvolger van Voortman als Kamerlid. Hij stond bij de verkiezingen van 15 maart 2017 op nummer dertien van de GroenLinks-kieslijst. Sinds 2014 was hij wethouder in Helmond. De beëdiging van Smeulders is gepland op woensdagmiddag 6 juni.

VERTREK GRASHOFF

Na de beëdiging van Smeulders neemt Rik Grashoff (GroenLinks) afscheid. Hij was Kamerlid van november 2010 tot september 2012 en van mei 2015 tot juni 2018. Grashoff vertrekt omdat hij volgens een verklaring van GroenLinks ‘niet de volledige waarheid’ heeft verteld over zijn relatie met partijvoorzitter Marjolein Meijer. Laura Bromet (48) is de opvolger van Grashoff. Zij was wethouder in de gemeente Waterland. Haar beëdiging is op donderdag 7 juni om ongeveer 13.35 uur.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: