Gobièrnu di boneiru ta keda alerta i ta pidi tur hende pa nan tambe prepará i tuma medida | OLB blijft alert. Wees zelf ook voorbereid en tref maatregelingen

Relashoná ku tormenta tropikal Isaac:

ENTIDAT PÚBLIKO BONEIRU TA KEDA ALERTA I TA PIDI TUR HENDE PA NAN TAMBE PREPARÁ I TUMA MEDIDA

 

Kralendijk Awe djabièrnè 14 di sèptèmber tormenta tropikal Isaac ta pasa hopi leu (aproksimadamente 330 km) nort di Boneiru. Dor di esaki lo no tin tiki bientu di djabièrnè pa djadumingu i esaki ta pone ku lo tin un kalor eksesivo. E organisashonnan konserní di e tim di kombatimentu di kalamidat ketu bai ta keda alerta i te ainda ta pasa diariamente dor di e diferente listanan di akshon. Bo mes tambe por tuma algun medida promé i durante di un tormenta tropikal. Nos ta konsehá bo pa pone tur bo dokumentonan i potrètnan importante huntu i warda nan den un saku di plèstik ku awa no por drenta aden. Dokumentunan di identidat tin ora ta difísil pa remplasá i por dura largu promé ku por traha nobo atrobe. Gobièrnu di Boneiru ke rekordá tur hende pa ku e kalor eksesivo e wikènt benidero nan bebe hopi awa regularmente. I no lubidá di protehá bo mes kontra solo. Sòru pa bo kas i kura ta den bon kondishon, di manera ku artefakto òf brasa di palu no por okashoná daño durante mal tempu. SELIBON a pone den kuadro di nan kampaña di Cleanup day kònteiner na diferente partinan stratégiko na Boneiru. KNMI den koperashon ku National Hurricane Center (NHC) ta e fuente prinsipal pa informashon relashoná ku tormenta tropikal Isaac, Un bista resien di pronóstiko di tempu bo por haña riba: https://www.nhc.noaa.gov/gtwo.php?basin=atlc&fdays=5. Durante e tormenta tropikal Entidat Públiko Boneiru pa medio di diferente komunikado di prensa a duna informashon tokante e preparashonnan ku nos a hasi. Banda di esei entre otro riba nos página di Facebook (Gobièrnu di Boneiru), Facebookaccount (Communicatie Openbaar Lichaam Bonaire), Twitter (@OLBonaire) i nos wèpsait (www.bonairegov.com) por haña mas informashon i tep.

 

 

In verband met tropische storm Isaac:

OLB BLIJFT ALERT. WEES ZELF OOK VOORBEREID EN TREF MAATREGELINGEN

Kralendijk Tropische storm Isaac trekt vandaag vrijdag 14 september zeer ruim (ongeveer 330 km) ten noorden van Bonaire langs. Hierdoor is het vrijdag tot en met zondag windstil wat voor extreme hitte zorgt.  De betrokken organisaties van het rampenbestrijdingsteam blijven alsnog alert en nemen dagelijks de verschillende actielijsten door.

U kunt zelf ook een aantal maatregelen treffen voor en tijdens een tropische storm. Wij adviseren u om al uw belangrijke documenten en foto’s te verzamelen en te bewaren in een waterdichte plastic zak. Identiteitsdocumenten zijn soms lastig te vervangen en het kan lang duren voordat er weer een nieuwe gemaakt kunnen worden.

Met de hitte dit komend weekend wilt het Openbaar Lichaam Bonaire iedereen eraan herinneren om veel en regelmatig water te drinken. Vergeet niet je lichaam te beschermen tegen de zon. Zorg er ook voor dat uw huis en tuin in goede staat zijn, zodat rondslingerende voorwerpen of takken geen schade kunnen aanrichten tijdens eventueel noodweer. Het Selibon heeft in het kader van haar jaarlijkse Clean Up day programma op verschillende plekken containers geplaatst.

Het KNMI in samenwerking met het National Hurricane Center (NHC) is de leidende bron voor informatie betreft de tropische storm Isaac. Een recent overzicht van de weersverwachting kunt u vinden op https://www.nhc.noaa.gov/gtwo.php?basin=atlc&fdays=5

Tijdens de tropische storm heeft het Openbaar Lichaam Bonaire middels verschillende persberichten informatie verstrekt over de getroffen voorbereidingen. Daarnaast is er onder andere via onze Facebookpagina (Gobièrnu di Boneiru), Facebookaccount (Communicatie Openbaar Lichaam Bonaire), Twitter (@OLBonaire) en onze website (www.bonairegov.com) meer informatie en tips te vinden.

image001

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: