Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zondagmiddag 12:00 uur, 16 september 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zondagmiddag 12:00 uur, 16 september 2018.
Opgesteld op:
 zaterdag 15 september 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Overwegend half bewolkt met kans op een plaatselijke regen- of onweersbui.

De verwachte maximumtemperatuur voor vandaag zal 35 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 26 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:36 uur.

Wind: Uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost en zwak; windkracht 1 tot 2 (1 tot 11 km/uur, 1 tot 6 knopen). Vooral overdag, nu en dan matig; windkracht 3 (12 tot 19 km/uur, 7 tot 10 knopen). Tijdelijk ook uit verschillende richtingen.

Weeroverzicht: In de komende 24 uur zal van tijd tot tijd meer bewolking boven delen van Curaçao tot ontwikkeling komen en kunnen buien ontstaan. De luchtdrukverschillen boven onze regio blijven vooral vandaag nog aanzienlijk klein.Tropische Storm Isaac zwakte verder af gedurende afgelopen nacht tot een zwak lagedrukgebied
Gisteravond laat en vannacht kwamen enkele onweersbuien tot ontwikkeling boven vooral het oosten van Curaçao, die plaatselijk voor significante neerslag zorgden. Enkele gemeten regenhoeveelheden, tot vanochtend acht uur, bedroegen als volgt: Onverwacht, 22,8 mm, Van Engelen, 19,7 mm, Santa Maria, 12,6 mm, Seru Kokori, 10,2 mm en Hato, 6,8 mm.

Zee condities: Overwegend rustig met golfhoogtes van minder dan 1 meter (minder dan 3 voet). 

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Florence trekt langzaam over het oostelijk kustgebied van de Verenigde Staten.Tropische Storm Hélène bewoog hedenochtend in noordnoordoostelijke richting boven de noordoostelijke Atlantische Oceaan. Tropische Storm Isaac is inmiddels afgezwakt tot een zwak lagedrukgebied en zal niet meer worden benoemd. Tropische Storm Joyce lag vanmorgen ook boven het noordoosten van de Noord-Atlantische Oceaan en blijft voorlopig boven open zee. Deze tropische weersystemen zijn niet van belang voor Curaçao.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot maandagmiddag:
 Wisselend bewolkt en voor de rest van zaterdag zal een droog weer heersen. In de nacht van zondag, nogmaals tijdelijk zwaar bewolkt met enkele buien en kans op onweer.

Meteoroloog: Luciano.

download

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: