KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Spectaculaire finaledag Forsa PWA Freestyle World Cup / Spectacular final day Forsa PWA Freestyle World Cup

Spectaculaire finaledag Forsa PWA Freestyle World Cup

Sorobon – Zaterdag 13 april vond de finale plaats van de Forsa PWA Freestyle World Cup. Aangemoedigd door een grote en enthousiaste menigte, die wat betreft emotie en lawaai niet onderdeed voor een flink gevuld voetbalstadion, werden ‘s werelds beste freestylers tot hun uiterste geduwd.

Amado Vrieswijk van Bonaire werd de ster van de “double elimination” bij de heren door 7 heats achter elkaar te winnen waardoor hij uiteindelijk tot de koning van het toernooi werd gekroond. Youp Schmit uit Bonaire werd tweede en de Fransman Julian Mas werd derde. Taty Frans eindigde als negende.

Bij de dames werd het nog even spannend omdat Maaike Huvermann uit Nederland in de laatste seconde van de halve finale won van de Arubaanse Sarah-Quita Offringa die al 11 jaar geen heat had verloren. Toch won de Arubaanse uiteindelijk de finale en werd ze tot Koningin gekroond van Bonaire.

De doelstelling van het toernooi is bereikt; de professionele windsurfers samenbrengen met nieuwe talenten en de jeugd van Bonaire door middel van sport. De samenwerkende organisatie’s, de scholen, lokale ondernemers en het organisatieteam kijken terug op een fantastisch sportief toernooi.

Het FORSA PWA Committee bedankt alle atleten, de PWA-crew, alle sponsoren, vrijwilligers, de scholen en hun leerlingen en alle toeschouwers voor hun medewerking, support en enthousiasme om de FORSA PWA WorldCup tot een groot succes te maken.

———————————————————————————————————

Spectacular final day Forsa PWA Freestyle World Cup

Sorobon – Saturday, April 13th the final of the Forsa PWA Freestyle World Cup took place. Encouraged by a large and enthusiastic crowd, which was not inferior in terms of emotion and noise to a well-filled football stadium, the world’s best freestylers were pushed to their limits.

Amado Vrieswijk from Bonaire became the star of the “double elimination” by winning 7 consecutive heats, eventually crowning him the king of the tournament. Youp Schmit from Bonaire came in second and the Frenchman Julian Mas came in third. Taty Frans finished ninth.

For the ladies, it became even more exciting because Maaike Huvermann from the Netherlands beat the Aruban Sarah-Quita Offringa in the last second of the semifinal. Offringa had not lost any heat for 11 years. Yet the Aruban eventually won the final and was crowned Queen of Bonaire.

The objective of the tournament has been achieved; bringing professional windsurfers together with new talents and the youth of Bonaire through sport. The cooperating organizations, the schools, local entrepreneurs and the organization team look back on a fantastic sporting tournament.

The FORSA PWA Committee thanks all athletes, the PWA crew, all sponsors, volunteers, the schools and their students and all spectators for their cooperation, support, and enthusiasm for making the FORSA PWA WorldCup a huge success.

 

 

 

unnamed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: