Gistermiddag heeft de Kustwacht een search and rescue (SAR) actie op San Juan uitgevoerd.

Gistermiddag heeft de Kustwacht een search and rescue (SAR) actie op San Juan uitgevoerd. Een lokaal vaartuig met zes personen aan boord meldde bij het RCC dat hun bootje aan het zinken was en dat ze urgent hulp nodig hadden. Het RCC heeft direct na de melding het Steunpunt en de Citro geïnformeerd. Die voeren naar San Juan om assistentie te verlenen.

De personen waren allemaal veilig naar de kant gezwommen. Ze waren gedwongen het vaartuig te verlaten omdat deze snel zonk. De Metal Shark ploeg zag alleen nog het puntje van de boeg van het vaartuig bij aankomst.

De Kustwachtploeg en de curmillers zijn naar de kant gezwommen om de personen op te halen. Deze zijn veilig aan boord van de Metal Shark gebracht. Alle personen zijn bij Sta. Cruz afgezet en aan het KPC overgedragen. Bij nader onderzoek heeft men de boot niet meer kunnen traceren, deze was helemaal afgezonken.

 

FB_IMG_1556499099699

FB_IMG_1556499101909

FB_IMG_1556499104223

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: