Minister-president Rhuggenaath op missie naar Washington D.C.

Minister-president Rhuggenaath op missie naar Washington D.C.

 

WILLEMSTAD – Minister-president Rhuggenaath zal naar de V.S. afreizen voor een tweedaagse missie met een delegatie bestaande uit Refineria di Kòrsou  en Curoil. Deze missie wordt gedaan tezamen met minister-president Wever-Croes van Aruba die ook vergezeld zal worden door vertegenwoordigers van Refineria di Aruba.

Tijdens het eerste bezoek van minister-president Rhuggenaath in Washington D.C. zal de minister-president verschillende ontmoetingen hebben met de State Department, Treasury Department, en ook de Office of Foreign Affairs (OFAC), welk verantwoordelijk is voor het beheer van sancties en het bureau is dat de speciale licentie voor vrijwaring aan Curaçao heeft verleend.

De Overheid van Curaçao heeft langer dan een jaar intensief met diverse departementen gewerkt om de speciale licentie te verkrijgen voor de overheidsbedrijven Curoil, CRU en Refineria di Kòrsou. Centraal gedurende de vergaderingen in Washington D.C. is de impact die de situatie in Venezuela heeft op de landen Curaçao en Aruba, met name de energiesector. De licentie is een belangrijke stap, echter zal er verder hard gewerkt worden om alle mogelijkheden te bestuderen om de toekomst van onze raffinaderij en banen te garanderen.

Er zal ook vergaderd worden met vertegenwoordigers van de U.S. Congres bij het Capitol Hill en met internationale en landelijke organisaties zoals de Organization of American States (OAS), World Bank Group en de U.S. Chamber of Commerce.

Minister-president Rhuggenaath zal gebruik maken van de gelegenheid om potentiële economische samenwerkingsverbanden en investeringsmogelijkheden op Curaçao te positioneren.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: