Decoratiecommissie Aruba Comision Condecoracion Real Aruba “Duna honor na esun(nan) cu merece honor” OPORTUNIDAD PA ENTREGA PROPOSICIONNAN PA CONDECORACION REAL 2020 / Decoratiecommissie Aruba “ERE WIE ERE TOEKOMT“ Gelegenheid tot het indienen van voordrachten voor Koninklijke onderscheidingen

Decoratiecommissie Aruba Comision Condecoracion Real Aruba “Duna honor na esun(nan) cu merece honor”

OPORTUNIDAD PA ENTREGA PROPOSICIONNAN PA CONDECORACION REAL 2020

 

Aruba a conoce na luna di april un grupo grandi di 35 persona cu a ricibi un Condecoracion Real pa motibo cu nan a destaca riba diferente tereno y/of a dedica nan mes na nos comunidad. Comision Condecoracion Real Aruba ta informa cu entrante awe pueblo di Aruba por entrega proposicionnan pa personanan ricibi un condecoracion real otro aña,

na ocasion di celebracion di aña di Rey na april 2020.

Pa un persona por wordo considera pa haya un condecoracion real mester tene cuenta cu e echo cu e accento ta cai riba prestacionnan particular pa y den comunidad. Tin dos categoria:

– Trabou boluntario, pues trabounan pa cual e persona no a/ta ricibi salario;
Prestacionnan particular cu un persona a haci contra pago, pues den su trabou.
E prestacionnan aki mester ta di un caliber y nivel di e halto ey cu nan ta(bata)
surpasa locual normalmente ta wordo spera di su trabou y mester tin un balor
excepcional pa desaroyo di Aruba.

Tur persona of instancia cu conoce un persona cu na su opinion ta merecedor di un condecoracion real por entrega un proposicion. Pa haci e proposicion aki mester haci uso di dos formulario special. E formularionan aki ta obtenibel entrante 28 di mei 2019 na balie abou na entrada na Bestuurskantoor na Playa, na Bestuurskantoor na San Nicolaas of cerca e miembronan di Decoratiecommissie Aruba. Tambe por download e formularionan for di e website di gobierno: www.gobierno.aw, www.overheid.aw, www.government.aw.


E formularionan di proposicion mester wordo yena completo y detayadamente y mester wordo firma dor di e persona(nan) of e instancia cu ta haci e proposicion (“voorsteller”).

E motivacion di e peticion ta di crucial importancia.

Pa evalua e meritonan di un persona cu ta wordo proponi pa un condecoracion real ta di sumo importancia pa duna tur informacion pidi riba e formularionan y pa menciona tur dato y informacion cu por duna realse na e trabou(nan)/actividad(nan) desplega dor di e persona en cuestion.

Comision Condecoracion Real Aruba ta enfatisa cu otorgamento di un condecoracion real mester keda un sorpresa pa e persona concerni. Pa e motibo ey ta di suma importancia pa NO informa e persona concerni cu ta bai haci un peticion pe, ni envolvi’e den e proceso di prepara un proposicion. Mester haci e trabao preparatorio den tur secrecia. Esaki lo evita un desapunto den caso cu e condecoracion no ta wordo otorga.

E entrega di un proposicion pa un condecoracion real mester wordo haci na  Decoratiecommissie Aruba y mester wordo entrega den un envelop cera na Bureau di Minister Presidente di Aruba (Bureau Minister van Algemene Zaken) na atencion di Decoratiecommissie Aruba, Bestuurskantoor, L.G. Smith Boulevard 76, Oranjestad, Aruba.

Proposicionnan pa condecoracionnan real ta wordo trata na Hulanda dor di e organo cu ta carga e nomber di “Nederlandse Kapittel voor de Civiele Orden”. Nan ta duna e conseho definitivo pa cu e condecoracionnan real y nan ta hopi estricto. Por ehempel, den caso cu un persona tin tremendo logronan pa comunidad, pero e tin por ehempel boetnan grave, un persona asina lamentabelmente no ta bin na remarca pa un condecoracion real durante cierto periodo. Por ehempel pa un boet durante un aña y dependiendo di e cantidad di boet durante mas aña.

 

Semper un peticion mester wordo manda hopi luna adelanta, casi un aña adelanta, pa por keda cla cu tur tramite na Aruba y na Hulanda pa asina e personanan por ricibi nan condecoracion na luna di april di e aña venidero.  E aña aki e ultimo dia pa entrega un proposicion pa un Condecoracion Real pa aña 2020 ta diabierna 9 di augustus 2019.

Por fabor tuma nota cu proposicionnan incompleto of cu a drenta despues di 9 di augustus 2019 lamentabelmente no por wordo trata. Lo no tin prolongacion di e fecha di entrega.

Aruba tin hopi persona cu ta contribui na nos comunidad mediante trabou boluntario y personanan cu ta destaca realmente den nan trabou. Ta deseo di Comision Condecoracion Real Aruba pa mira hopi di nan ricibi un condecoracion real na 2020, mescos cu na april ultimo. Ta pesey un peticion na un y tur pa hasi un esfuerso pa esaki bira realidad y pa asina Aruba por honra su hendenan balioso. Comision Condecoracion Real Aruba ta spera cu pa aña di Rey 2020 tambe comunidad lo reacciona cu hopi entusiasmo pa reconoce esnan cu ta haci trabou importante pa y den nos comunidad.

Den caso cu tin cualkier pregunta of pa mas informacion por tuma contacto cu e miembronan di Comision Condecoracion Real Aruba:
sra. F. Perez-Lopez (tel. 583-8425), sra. F. Croes-Rodriguez (tel. 582-1790),
sra. N. Anthony (cel. 593-1921), sr. V. Frank (tel. 587-4979)

y sra. I. Nicolaas-Ras (tel. 584-8880).
Tambe por aserca e comision via e-mail:  decoratieciearuba@hotmail.com.

Decoratiecommissie Aruba
Mei 2019

——————————————–

Decoratiecommissie Aruba “ERE WIE ERE TOEKOMT“ Gelegenheid tot het indienen van voordrachten voor Koninklijke onderscheidingen

 

Evenals het de voorgaande jaren het geval was, is het weer mogelijk om, ter gelegenheid van
de viering van Koningsdag 2020, personen voor te dragen om in aanmerking te komen voor
een Koninklijke onderscheiding, populair gezegd, om met een “lintje” onderscheiden te worden.


Overal in Aruba zetten mensen zich in voor de Arubaanse gemeenschap. Heel vaak doen ze dat in alle stilte en op de achtergrond, maar deze mensen zouden best in het zonnetje gezet mogen worden. Iemand kan een lintje verdienen als er sprake is van bijzondere persoonlijke verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

  Het gaat om vrijwilligers die zich 15 jaar of langer onbaatzuchtig inzetten voor organisaties,
groeperingen, buurten of personen op bijvoorbeeld het gebied van sport, kunst, cultuur,
religie, natuur, het sociaal terrein, jeugdwerk, ouderenzorg, openbare orde en veiligheid etc.  
Iemand die op het werk buitengewone prestaties levert kan eveneens in aanmerking komen.
Het betreft in zo’n geval een bijzondere en uitzonderlijke verdienste in het werk die
aanzienlijk verder gaat dan wat normaal verwacht mag worden en waarvan de samenleving
  baat heeft.

 

In het geval u zo iemand kent, dan kunt u deze persoon voordragen om door middel van een Koninklijke onderscheiding een speciale erkenning te krijgen. Zo’n voordracht kan door iedereen ingediend worden, ook door organisaties of instanties. Alle voorstellen dienen schriftelijk ingediend te worden middels twee speciale formulieren. Deze formulieren met de daarbijbehorende instructies en uitleg zijn vanaf 28 mei 2019 gedurende kantooruren verkrijgbaar aan de balie van het Bestuurskantoor in Oranjestad en San Nicolas of bij de leden van de Decoratiecommissie Aruba. De formulieren staan ook op de website van de overheid: www.overheid.aw, www.gobierno.aw, www.government.aw.

 

Op Aruba is de Decoratiecommissie Aruba belast met het verwerken van de voordrachten en met het daarbij gepaard gaande onderzoek. Via de officiële kanalen gaan de voordrachten naar Nederland waar ze in behandeling worden genomen door het Nederlandse Kapittel voor de Civiele Orden.

Om de merites van de voorgedragen persoon goed te kunnen beoordelen, is het van groot belang dat alle opgevraagde informatie zo volledig en uitgebreid mogelijk aangeleverd wordt. De formulieren moeten compleet ingevuld en ondertekend worden en de voordracht moet goed onderbouwd zijn.

Decoratiecommissie Aruba benadrukt dat de Koninklijke onderscheiding een verrassing dient te zijn voor betrokkene. Daarom is het van uitermate belang om de voorgedragen kandidaat NIET op de hoogte te stellen van de voordracht en niet te betrekken bij het invullen van de formulieren.  Dit voorkomt ook teleurstellingen in geval de onderscheiding niet wordt toegekend.

De uiterste inleverdatum van voordrachten voor een Koninklijke onderscheiding voor
het jaar 2020 is 9 augustus 2019. Incomplete voordrachten of voordrachten die na deze
datum binnenkomen, kunnen helaas niet in behandeling worden genomen. Zowel de
Decoratiecommissie Aruba als het Nederlandse Kapittel voor de Civiele Orden nemen
slechts volledige en tijdig binnengekomen voordrachten in behandeling.

 

De voordrachten dienen in een gesloten enveloppe ingeleverd te worden aan de balie van het Bestuurskantoor te Oranjestad. De envelope is gericht aan de Decoratiecommissie Aruba,

p/a Bureau van de Minister van Algemene Zaken, L.G. Smith Boulevard 76, Oranjestad, Aruba.

 

De Decoratiecommissie Aruba is zeer verheugd dat er ieder jaar weer vele voordrachten binnenkomen en hoopt dat er ook voor de viering van Koningsdag 2020 veel personen uit de Arubaanse gemeenschap erkend worden voor het belangrijke werk dat zij voor de gemeenschap verrichten en een welverdiend lintje mogen ontvangen.

Indien u nog vragen heeft of nadere informatie wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen met een van de leden van de Decoratie Commissie Aruba:
mw. F. Perez-Lopez (tel 583-84250), mw. F. Croes-Rodriguez (tel. 582-1790),
mw. N. Anthony (mobiel 593-1921), mw. I. Nicolaas-Ras (tel. 584-8880) en

  dhr. V. Frank (tel. 587-4979)

U kunt de commissie ook benaderen via het volgende emailadres:   decoratieciearuba@hotmail.com.

Decoratiecommissie Aruba
Oranjestad, mei 2019         

                                            

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: