KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

Na drie jaar als Hoofd Steunpunt Hato op Curaçao te hebben gefungeerd, verlaat de heer Burger de Kustwacht Caribisch Gebied.

Na drie jaar als Hoofd Steunpunt Hato op Curaçao te hebben gefungeerd, verlaat de heer Burger de Kustwacht Caribisch Gebied. De heer van Heeringen is het nieuwe Hoofd Steunpunt. Hij gaat een interessante tijd bij de Kustwacht tegemoet waarbij veel aandacht voor onder anderen het Intelligence Gestuurde Politieoptreden (IGP) zal zijn, waarbij de Kustwacht veel meer op basis van analyses gaat opereren. De heer Burger is ten tijde van zijn commando onderdeel geweest van de hulpverlening aan St. Maarten na de orkaan Irma.  De inzet en coördinatie vanuit het Steunpunt Hato tijdens de hulpverlening aan Sint Maarten was cruciaal voor het bevoorraden van het eiland.
Op het kustwachtsteunpunt Hato zijn twee AW-139 helikopters en 2 Dash-8 vliegtuigen gestationeerd. Al deze vliegende eenheden beschikken over moderne sensoren en communicatieapparatuur om zowel overdag als ’s nachts optimaal resultaat te verkrijgen in de uitvoering van de taken. De Dash-8 vliegtuigen zijn daarnaast uitermate geschikt om een coördinerende rol te spelen tussen diverse eenheden en het Rescue and Coordination Center. De AW-139 helikopters zijn van onschatbare waarde voor bijvoorbeeld: opsporing, redding, milieu en visserij controle. Naast deze typische kustwachttaken worden de vliegende kustwachteenheden ook ingezet voor hulpverleningstaken.
Tijdens de commando overdracht ceremonie, in het bijzijn van de Directeur Kustwacht Caribisch Gebied P. J. de Vin, keek de heer Burger terug naar zijn tijd bij de Kustwacht en alle operaties waaraan hij heeft meegewerkt. Hij bedankte iedereen en in het bijzonder zijn collega’s van het Steunput Hato. Het nieuwe Hoofdsteunpunt, de heer van Heeringen werd verwelkomd.
Op de foto v.l.n.r.: de heer B. van Heeringen, Directeur Kustwacht P. J. de Vin en de heer O. Burger
Foto’s: Niels van Fessem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading