Zeilschip in nood op de Noordkant gered

Zeilschip in nood op de Noordkant gered

Vanochtend rond half negen ging ons alarm. Een zeilschip in nood op de Noordkant had een noodsignaal afgevuurd welke opgepikt werd. Doordat onze vrijwilligers zich net aan het klaarmaken waren voor de zaterdagochtend training kon er direct uitgevaren worden met de C-Rescue 1. De waterpomp werd aan boord gehesen want het schip zou mogelijk water maken.
Samen met de kustwacht die zich ook naar de Noordkant begaf, werd het zeilschip snel gelokaliseerd ter hoogte van Tera Kora. De Citro hield eerst een tijdje letterlijk een oogje in het zeil omdat de zeiler aangaf nog wel door te kunnen zeilen, maar werd even later toch op sleeptouw genomen en veilig om de Westpunt bij Playa Kalki afgemeerd.
Weer een geslaagde CITRO actie in nauwe samenwerking met de kustwacht. Domino’s Pizza zorgde voor een lekkere (verlate) lunch door wederom pizza te doneren.
Steun ook ons goede vrijwilligerswerk, zie www.citrocuracao.com voor de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: