Qredits Kòrsou ta selebrá su di 100 krédito / Qredits Curaçao viert 100ste Krediet

Qredits Kòrsou ta selebrá su di 100 krédito

WILLEMSTAD, 18 jüni 2019 – Na aprel 2018 Qredits Microfinanciering Nederland a habri su portanan na Kòrsou. Entretantu, Qredits Kòrsou a invertí 3,5 miyon florin den ekonomía di nos isla. Esaki den forma di krédito na varios empresario. Aworaki, despues di un aña i 2 luna Qredits ta entregá su di 100 krédito riba nos isla, esaki ta un gran logro pa e stichting.


Selebrashon di 100 krédito
Minister di Desaroyo Ekonómiko Kenneth Gijsbertha tabata presente ayera na Marshe Rondó den Punda, kaminda e selebrashon di e di 100 krédito di Qredits Kòrsou a tuma lugá. E di 100 kliente di Qredits, señor Arron Balentina, tambe tabata presente.

 

Marlijn Fish Stick & Grill
Mener Balentina a logra kuminsá su negoshi, danki na e krédito ku e la optené na Qredits. Marlijn Fish Stick & Grill ta un puesto ambulante di piská kaminda diariamente lo bo por kumpra platonan sukulento di piská i tambe pasapalu di piská, tur kos fresku fresku. Mener Balentina ta un empresiario sumamente entusiasmá, i ku su negoshi e tambe lo yuda krea kupo di trabou den futuro. Di e manera akí, Qredits no ta sòru solamente pa finansiamentu na empresario (nobo), pero tambe e ta kontribuí indirektamente na krea kupo di trabou riba nos isla.

Soño di empresarionan
Direktor general i fundadó di Qredits, Elwin Groenevelt, ta orguyoso ku den un aña Qredits a logra hasi soño di varios empresario realidat. “Qredits a habri su portanan na Kòrsou den aprel 2018 pa por yuda stimulá empresarionan lokal. Un mihó entorno empresarial na Kòrsou ta kuminsá ku duna mas oportunidat na empresarionan nobo. I eksáktamente esei ta lokual ku Qredits ta ofresé. Esaki ta posibel pa medio di no solamente krédito pa finansiamentu di empresa pero tambe guía pa medio di “coaching” na empresarionan nobo i eksistente. Adishonalmente, Qredits ta ofresé tambe guía pa skibi plan di negoshi na personanan ku ta aspirá di bira empresario. Den e promé aña di eksistensia di Qredits, e stichting a logra finansiá mas ku 100 empresario lokal i tambe ofresé un kantidat di nan e guía nesesario. Komo konsekuensia di e gran éksito akí nos lo bai subi nos límite di krédito na Kòrsou pa Naf 100,000. Di e manera akí mas negoshi nobo i eksistente lo haña e posibilidat di krese i inová.” – Elwin Groenevelt

Subida di límite di krédito
Varios empresario riba nos isla tin e nesesidat pa fiansa di un montante mas haltu, pa e motibu akí Qredits a disidí di subi e limite di nan montante te ku Naf 100,000. E limite akí ta eksistente kaba na e otro ofisinanan di Qredits riba nos otro islanan den Karibe, pues awor tambe ta Kòrsou.

Mas ku solamente un krédito
Ku e ofisina di Qredits Kòrsou, Qredits Microfinanciering Nederland a establesé su di kuater lokalidat den Karibe. Tim Kòrsou ta traha duru diariamente pa evaluá tur e petishon nan. Na Qredits su ofisina situá na Caracasbaaiweg 186B, empresarionan por akudí no solamente pa un petishon pa krédito si no tambe pa yudansa ku skibimentu di plan di negoshi i “coaching’.


Bo tambe ta interesá den hasi un petishon pa finansiamentu di bo negoshi? Riba e página di “Facebook” Qredits Curaçao bo por haña un vidio ku instrukshon kon fásil i lihé pa apliká pa krédito.

=============================

 

Qredits Curaçao viert 100ste Krediet

WILLEMSTAD, 18 juni 2019 – In april 2018 heeft Qredits Microfinanciering Nederland zich op Curaçao gevestigd. Qredits Curaçao heeft sinds de opening op het eiland 3,5 miljoen gulden verstrekt aan kredieten aan ondernemers. Nu, iets meer dan een jaar, verstrekt Qredits haar honderdste krediet op het eiland, een mijlpaal voor de sociale kredietverstrekker.

Viering 100ste krediet
Minister van Economische Ontwikkeling, Kenneth Gijsbertha bracht gisteren een bezoek aan Marshe Rondó in Punda tijdens de viering van het 100ste krediet. Klant Arron Balentina, één van de ondernemers die Qredits heeft kunnen financieren op Curaçao en ook de 100ste klant, was aanwezig.

Marlijn Fish Stick & Grill
De heer Balentina heeft zijn bedrijf kunnen opstarten dankzij het krediet van Qredits. Marlijn Fish Stick & Grill is een ambulante viskraam waar je dagelijks terecht kunt voor lekkere en vers gebakken vis, verschillende visschotels en vishapjes. Meneer Balentina is een zeer enthousiaste ondernemer. Waarschijnlijk zal hij met zijn zaak ook werkgelegenheid creëren in de nabije toekomst. Zo zorgt Qredits niet alleen voor een financiering voor (nieuwe) ondernemers maar draagt zij ook indirect bij aan de werkgelegenheid op het eiland.

Ondernemersdromen
Algemeen directeur en oprichter van Qredits, Elwin Groenevelt, is trots dat er binnen één jaar al zoveel ondernemersdromen mochten uitkomen. “Qredits is in april 2018 op Curaçao gestart om lokaal ondernemerschap te stimuleren. Een beter ondernemerschapsklimaat op Curaçao begint bij meer kansen voor startende ondernemers. En dat is precies wat Qredits biedt. Met kredietverlening en coaching voor startende en bestaande bedrijven én begeleiding aan aspirant ondernemers bij het schrijven van een doordacht business plan. Het afgelopen jaar zijn er inmiddels meer dan 100 lokale ondernemers gefinancierd door Qredits en een veelvoud begeleid. Als gevolg van dit succes verhogen we nu onze kredietlimiet op Curaçao naar ANG 100,000. Zodat nog meer bestaande en startende bedrijven kans hebben op groei en innovatie.”

Verhoging kredietlimiet
Gebleken is dat op het eiland de behoefte heerst om een hoger bedrag te kunnen lenen. Qredits heeft dan ook besloten om haar kredietlimiet te verhogen tot Naf 100.000. Deze limiet is al gebruikelijk op de andere kantoren van Qredits in de Cariben en is dus nu ook op Curaçao beschikbaar.

Meer dan krediet alleen
Met het kantoor op Curaçao werd in april 2018 de vierde vestiging van Qredits op de Cariben een feit. Team Curaçao is dagelijks bezig om de kredietaanvragen te beoordelen. Op het kantoor in Willemstad, aan de Caracasbaaiweg 186b, kunnen ondernemers niet alleen terecht voor een krediet. Maar ook voor coaching en hulp bij het schrijven van een ondernemingsplan kun je terecht bij Qredits.

Ook een krediet aanvragen voor je eigen onderneming? Op de Facebookpagina van Qredits Curaçao kun je een filmpje bekijken over hoe gemakkelijk en snel je een krediet aan kunt vragen bij Qredits.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: