Dia 5 di juli den korte tabatin un par di kaso di tráfiko / Op de strafzitting van 5 juli 2019 diende een aantal verkeerzaken.

Dia 5 di juli den korte tabatin un par di kaso di tráfiko

E sospechoso J.A.M. (1993) a wòrdu akusá ku dia 13 di aprel 2019 pa 03.15 ora a dal kontra di un palu di lus riba Gosieweg mientras ku e tabata bou di influensia di alkohol. Sospechoso a rekonosé ku e la bebe demasiado whisky i a pega soño tras di stür. Fiskal a demandá un but di NAF 1000,- pa stür bou di influensia di alcohol i pa e dalmentu kontra di palu di lus un but di 250,- NAF. Wes a bai di akuerdo ku e demanda. E sospechoso por hasi un areglo di pago pa e but. Den kaso di residivismo, e próksimo biaha fiskal lo laga kita reibeweis di e sospechoso.

E sospechoso D.A.J. (1972) a wòrdu akusá ku riba 1 di aprel 2019 a pasa den lus kora na e krusada di Winston Churchillweg/Schottegatweg Noord. Aki e sospechoso a dal kontra di un vèn i e shofür a haña slá na su pia. E sospechoso a deklará ku e la bai sali pareu ku otro outonan sin tene kuenta ku e lus tabata kora. Fiskal a demandá un but di 300,- NAF pa pasa den lus kora i pa korementu di outo di un manera peligroso un but di 500,- NAF. Ta nesesario ba bini ku mas kontròl riba korementu den lus kora i segun fiskal a bisa esnan presente den korte, esaki lo bini tambe. Segun e abogado, e víktima mes tabatin falta dor di kore muchu dur una e sitio, pero wes no a bai di akuerdo ku esaki. Wes a imponé e butnan konforme demanda di fiskal.

E sospechoso L.D. (1961) a wòrdu akusá di tabata maneha su vehikulo fuma riba 1 di aprel 2019 riba Winston Churchillweg i a bin dal kontra di un outo ku tabata para pa lora drenta na un negoshi. Fiskal a demanda 1000,- NAF pa kore bou di influensia di alcohol i 250,- NAF pa e dalmentu. Segun e sospechoso e la bebe 4 serbes, i e no tabata fuma. Polis a konstatá despues di e detenshon ku esaki no tabata e kaso. E sospechoso no tabata den kondishon pa kore outo. Wes a splika e sospechoso e maneho nobo pa ku korementu bou di influensia di alkohol, ku despues di 2 serbes ya kaba bo ta hasiendo un echo kastigabel (despues di supla durante un kontròl). Sospechoso a indiká ku e lo mester siñ di su erornan ku e la kometé. Wes a duna kastigu segun e demanda di fiskal.

E ultimo sospechoso C.J. (1988) a keda akusá di pone feever ku su outo dia 6 di aprel 2019 riba un parkeerplaats bashi na altura di Kaminda Prospero Rooijer. Pone fever na e luganan aki tambe ta un estorbo pa hendenan den bisindario i por kousa peliger. Fiskal a demandá un but di 500,- NAF i un periodo di prueba di 3 aña. Sospechoso a indiká ku e la pone fever pa motibu ku e tabata rabiá pa defektonan di su outo. Wes a imponé kastigu konforme demanda di fiskal i a tene kuenta ku e outo tabata konfiská temporalmente.

Op de strafzitting van 5 juli 2019 diende een aantal verkeerzaken.

De heer J.A.M. (1993) werd verweten dronken tegen een lantaarnpaal te hebben gereden op 13 april 2019 (03.15 uur) op de Gosieweg.
Verdachte bekende schuldbewust teveel whisky te hebben gedronken en in slaap te zijn gevallen. De officier van justitie vorderde voor het drinken rijden een geldboete van NAF 1000,- en voor de botsing met de lantaarnpaal een geldboete van NAF 250,-. De rechter ging hierin mee. Verdachte mag de boete wel in termijnen betalen. Bij recidive voor dronken rijden zal de officier een volgende keer wel het rijbewijs innemen van deze (en andere) verdachten.

De heer D.A.J. (1972) werd verweten op 1 april 2019 door rood te zijn gereden op de kruising Winston Churchillweg/Schottegatweg Noord. Hierbij botste de verdachte op een bestelbus, waarbij die bestuurder een breuk in zijn voet kreeg. Verdachte was gaan oprijden met andere auto’s zonder het verkeerslicht in de gaten te houden was zijn verklaring.
De officier vorderde voor het door rood rijden een geldboete van NAF 300,- en voor het gevaarlijk rijgedrag (de botsing) een geldboete van NAF 500,-.
Het is nodig dat meer roodlichtcontroles dienen te volgen en die zullen ook volgen hield de officier van justitie de aanwezigen op zitting voor.
De raadsman stelde dat het slachtoffer eigen schuld had aan het ongeval door te hard rijden op die locatie.
De rechter ging hierin niet mee nu dit niet vast is komen te staan. De rechter legde geldboetes op conform de eis van de officier.

Verdachte L.D. (1961) reed dronken op 14 april 2019 op de Winston Churchillweg en botste daarbij op een andere auto die stond voorgesorteerd af te slaan bij een grootwinkelbedrijf.
De officier van justitie vorderde en geldboete van NAF 1000,- voor het dronken rijden en een geldboete van NAF 250,- voor de botsing. Volgens de verdachte had hij 4 bier op, maar was niet dronken. De politie constateerde bij aanhouding en later op het bureau echter anders. Dat hij niet in staat was om te besturen.
De rechter legde de verdachte het nieuwe alcoholbeleid uit, welk ook inhoudt stoppen na 2 bier anders ben je waarschijnlijk strafbaar bezig (na moeten blazen bij een controle). Verdachte gaf aan te moeten leren van zijn gemaakte fouten.
De rechter legde een boete op gelijk aan het voorstel van de officier (wel in termijnen).

De laatste verdachte C.J. (1988) werd feever plegen met de auto op 6 april 2019 op een lege parkeerplaats langs de Kaminda Prospero Rooijer verweten. Ook feever plegen op deze plekken is hinderlijk voor de omgeving en kan gevaar opleveren. De officier vorderde een geldboete van NAF 500,- en een proeftijd van drie jaar. Verdachte gaf aan feever te hebben gepleegd omdat hij boos was over gebreken aan zijn auto.
De rechter legde een straf conform de eis op waarbij rekening werd gehouden met de tijdelijk in beslag genomen auto.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: