RELATO ANUAL 2018: WATER- EN ENERGIEBEDRIJF BONAIRE (WEB) TA FINANSIERAMENTE SÓLIDO. / JAARVERSLAG 2018: WATER- EN ENERGIEBEDRIJF BONAIRE (WEB) IS FINANCIEEL SOLIDE.

RELATO ANUAL 2018: WATER- EN ENERGIEBEDRIJF BONAIRE (WEB) TA FINANSIERAMENTE SÓLIDO.

 

Kralendijk –  Gerensia di WEB Bonaire NV a entrega e relato anual di 2018 na diputado Elvis Tjin Asjoe. E relato ta duna un bista di e akontesimentunan basá riba echos, sifra i aklarashonnan pa ku aña 2018. 

 

WEB ta mira bèk riba un aña kaminda a tuma pasonan importante pa ku futuro di Water- en Energiebedrijf Bonaire. Kompará ku aña 2017, ku a hiba un pèrdida di $1.7 mion, a sera aña 2018 ku un resultado positivo di $2.5 mion.

 

E  resultado aki ta hasi posibel pa WEB atraé finansiamentu pa por invertí  den fasilidatnan di awa i elektrisidat. E último añanan e demanda pa awa i elektrisidat a oumentá, dor di entre otro kresementu di e poblashon di Boneiru. Pa e motibu aki WEB ke invertí den un planta di awa i produkshon sostenibel di koriente pa asina por sigui suministrá awa i koriente pagabel, konfiabel i duradero.      

 

E lei  di awa i elektrisidat ku a keda implementá aña pasá a kontribuí ku WEB por a optené tarifanan rendabel pa por enfrentá desafionan manera kresementu. Na mes momentu e supsidionan di e ministerionan di EZK i I&W ta kontribuí na tarifanan pagabel. Kolegio Ehekutivo tambe ta hasi su máksimo esfuerso pa ku esaki i na yüni di e aña aki a firma un karta di intenshon relashoná ku RWZI.

 

Dia  27 di mei, WEB a entrega e relato anual ku ta inkluí e informe di ouditoria na entidat públiko Boneiru (OLB). Dia 24 di yüni OLB a aprobá i stipulá e relato finansiero. Di e manera aki WEB ta kumpli ku e periodo segun e kódigo di Gobièrnu Corporativo (Corporate Governance) di Bonaire.

 

WEB lo pone e relato anual disponibel pa download riba su página di Internet webbonaire.com.

 

JAARVERSLAG 2018: WATER- EN ENERGIEBEDRIJF BONAIRE (WEB) IS FINANCIEEL SOLIDE.

 

Kralendijk – Het management van de WEB Bonaire NV heeft het jaarverslag 2018 aan gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe overhandigd. Het verslag geeft een overzicht van de gebeurtenissen gebaseerd op feiten, cijfers en toelichtingen over het jaar 2018.

 

De WEB kijkt terug op een jaar waarin er belangrijke stappen zijn gezet v.w.b. de toekomst van het Water- en Energiebedrijf Bonaire. Vergeleken met het jaar 2017 toen er een verlies van $ 1.7 miljoen geleden werd, is het jaar 2018 afgesloten met een positief resultaat van $ 2.5 miljoen

 

Dit resultaat maakt het mogelijk dat de WEB financieringen aantrekt om te investeren in faciliteiten voor drinkwater en elektriciteit. De afgelopen jaar is de vraag voor drinkwater en elektriciteit toegenomen, o.a. door de groei van de bevolking van Bonaire. Om deze reden wil de WEB investeren in een waterfabriek en in duurzame productie van elektriciteit om zodoende op een betaalbare, betrouwbare en duurzame manier drinkwater en stroom te kunnen blijven leveren.

 

De Wet Elektriciteit en Drinkwater die vorig jaar werd ingevoerd heeft ertoe bijgedragen dat de WEB meer rendabele tarieven kan berekenen om uitdagingen zoals groei het hoofd te kunnen bieden. Tegelijkertijd dragen de subsidies van de ministeries van EZK en I&W bij aan betaalbare tarieven. Ook het Bestuurscollege levert hier maximale inspanningen voor en heeft in juni van dit jaar een intentieverklaring in verband met de RWZI ondertekend.

 

Op 27 mei heeft de WEB een jaarverslag ingediend waarin het bericht over de audit bij het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is opgenomen. Op 24 juni heeft de OLB het financieel verslag goedgekeurd en vastgesteld. Op deze wijze voldoet de WEB aan de termijn conform de Corporate Governance Code van Bonaire.

 

De WEB zal het jaarverslag op haar internetpagina webbonaire.com beschikbaar stellen om te downloaden.  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: