Synchronisatie onderwijs met arbeidsmarkt samenwerking tussen Corendon en OWCS

Synchronisatie onderwijs met arbeidsmarkt samenwerking tussen Corendon en OWCS

Geplaatst op 6 augustus 2019 door Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport

Recentelijk hebben vertegenwoordigers van het nieuwe hotelketen Corendon vergaderd met de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).

Corendon is nu op Curacao een “all inclusive” hotel aan het bouwen. Volgend jaar wordt de opening van het eerste deel met 400 kamers gerealiseerd. Daarna volgt er een uitbreiding met nog 450 kamers.  De General Manager van het hotel dhr. Biray Ögüt heeft met zijn team een hele mooie presentatie verzorgd aan de Minister en medewerkers van OWCS. Corendon zal op korte termijn behoefte hebben aan heel veel lokale krachten om het keten te kunnen runnen. Te denken valt aan o.a. personeel voor de Helpdesk, Receptionisten, Bell boys, Accountants, Administratieve krachten, Food and Beverage personeel, Entertainment personeel en Technici.

In dit licht zal OWCS zorgen voor de basisopleidingen in de horeca sector. Nadere specialistische kennis en vaardigheden zullen door de zogenaamde Corendon Academy worden verzorgd (in wording op Curacao), een Permanente On the Job Learning Center. Het gaat een mooi project worden. Binnenkort ontvangt OWCS de behoeftelijst van Corendon om de opleidingen ip te starten danwel aan ta passen.  Verder wordt er een synchronisatiegroep ingesteld die het opleidingsproces monitort en aanstuurt. Ook is afgesproken dat de schoolbesturen hierover zulken worden benaderd om mee te doen. Dan kan de lokale arbeidsmarkt samen en gerichter worden gediend.

Op deze manier kunnen de jongeren verzekerd zijn van een baan op de arbeidsmarkt in de Horeca Sector.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: