KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

DEKLARASHON / VERKLARING

DEKLARASHON

Komo parti di e asina yama ‘Bestuursakkoord’ tin un análisis ta tumando lugá di e aparato di gobièrnu, su servisionan i su departamentunan. Banda di esaki, entidat públiko ta bai wak mas profundamente, kon por sigui reforsá e departamento di komunikashon. Na e momento aki, e departamentu di komunikashon no tin sufisiente kapasidat, ora ta papia di kantidat di hende, pa duna e sostén deseá na kolegio ehekutivo ora ta trata preparashon di komunikashon pa prensa i sierto otro medionan di komunikashon. Segun kolegio ehekutivo, pa años a neglishá e departamentu aki, loke a kondusí na un ‘onderbezetting’ bastante grandi. 

Despues di vários konseho pa loke ta trata e temátika aki, kolegio ehekutivo a tuma desishon di kontratá, pa un tempu limitá i un kantidat di ora limitá, dos persona ku hopi eksperensia riba e terreno aki, pa yuda kompilá diferente dokumentu. Den kaso di un di e ekspertonan aki, ta konta ku esaki ya pa vários aña a bin ta duna servisio na diferente kolegio ehekutivo. Diferensia ta ku e biaha aki kolegio ehekutivo a skohe pa formalisá e desishon aki, den forma di un desishon ofisial.   

Kolegio ehekutivo, riba su mes, no tin nada kontra ku e disishon aki ta sali den publisidat. Loke sí tin problema kun’é ta e echo ku sierto dokumentu interno ta wòrdu saká for di e aparato sin autorisashon. Esaki ya a tuma lugá vários biaha kaba den lunanan ku a pasa. Kolegio ehekutivo ta mustra riba e echo ku esaki por kondusí na un situashon kaminda ku proveedor di servisio no ke manda niun oferta mas pa gobièrnu, pasombra nan no ke pa tur nan informashon ta bin resultá riba kaya despues. E informashon di kompanianan konserní, por trese kompetividat na peliger i por kondusí na un situashon kaminda gobièrnu no ta risibí sufisiente oferta pa por ehekutá sierto trabou.

 

VERKLARING

Binnen het Bestuursakkoord vindt er een algehele doorlichting van het overheidsapparaat plaats. Naast dit traject gaat er vanuit het OLB een verdiepende analyse plaatsvinden hoe de afdeling communicatie beter uitgerust kan worden voor het ondersteunen van het BC. 

Op dit moment heeft de afdeling Communicatie van het OLB onvoldoende capaciteit om het BC te ondersteunen bij het schrijven van persberichten en het taalkundig redigeren van documenten. Het BC wijst erop dat de betreffende afdeling jarenlang verwaarloosd is, wat heeft geleid tot een personele onderbezetting. 

Om in de behoefte op korte termijn te voorzien heeft het BC, na inwinning van advies, besloten een tweetal tekstschrijvers tijdelijk voor een gelimiteerd aantal uren in te huren. Een van deze partijen verricht -sinds 2005 – onder dezelfde voorwaarden in opdracht van voorgaande Bestuurscolleges tot hun tevredenheid redactionele werkzaamheden. Het verschil met het verleden is dat het huidige BC de inhuur formeel heeft vastgelegd in een BC-besluit.

Het betreffende BC-besluit is door een daartoe niet bevoegd persoon ter beschikking gesteld aan de media. Hoewel er inhoudelijk geen bezwaar bestaat tegen openbaarmaking, baart het het BC zorgen dat een vertrouwelijk stuk onbevoegd openbaar is gemaakt. Dat is dit jaar een keer eerder gebeurd. Deze voorvallen schaden de reputatie van het OLB als geheel. Het kan er bijvoorbeeld toe leiden dat bij aanbestedingen van voor de ontwikkeling van Bonaire belangrijke projecten geschikte kandidaten niet inschrijven omdat zij niet het risico willen lopen dat door indiscretie van het OLB concurrentiegevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: