Advertisements

Notisia di polis di djaluna 7 di òktober te ku djárason 9 di òktober 2019/Politieberichten van maandag 7 oktober tot en met woensdag 9 oktober 2019

Potrèt ku teksto:

Den e siman tras di lomba entre 27 di sèptèmber i 4 di òktober, Kuerpo Polisial Kòrsou a selebrá 9 aña di eksistensia di nan kuerpo. Nan a selebra esaki ku invitadonan di diferente isla i pais. Kuerpo Polisial Hulanda Karibense tambe tabatin algun representante ku a partisipá na vários aktividat. E siman tabata den kuadro di e hubileo i deporte, manera fòlibòl, sòftbòl , futbòl,  bolas krioyo i tiramentu. KPCN a sa di bin ku e título di sup-kampion den fòlibòl i den tiramentu. Tambe KPCN tabatin e mihó tiradó individual.

 

Notisia di polis di djaluna 7 di òktober te ku djárason 9 di òktober 2019
Riba djaluna 7 di òktober a drenta keho di kiebro den un kas situá na Kaya Linda. Entre 2.15 i 3.30 or di atardi, deskonosínan a bai ku diferente joya di ‘stainless steel’, kolo di oro i kolo di plata. E malechornan a drenta e kas dor di e bentana di kushina ku tabata un pida habrí pa ventilashon.

Riba djamars 8 di òktober, pa mas o ménos 5.30 or di mainta, a detené un hòmber di inisial C.F.P di 63 aña di edat na momentu ku e tabata sakando gasolin for di un outo ku tabata stashoná na Kaya Inglatera. Tambe a konfiská un outo. Polis tabatin vários siman kaba ta investigá vários notifikashonan di ladronisia di gasolin na diferente sitio. Ta investigando e kaso mas aleu.


Mas lat riba e mainta di djamars 8 di òktober, a drenta keho di ladronisia for di un outo ku tabata stashoná na e sitio di sambuyá Tolo. Entre 8.30 or I 9.30 or di mainta, deskonosínan a bai ku entre otro dos buki di lòg di sambuyá, un iPhone 6 kolo blanku I un kaha di EHBO. E outo no tabata na lòk i e bentananan tabata habri.

 

Den oranan di anochi di djamars 8 di òktober, alrededor di 10.20 or di anochi un aksidente entre un outo i un skuter a tuma lugá riba Kaya L.D. Gerharts. E shofùr di e skuter a mishi ku e outo su parti robes, patras i dor di esaki tantu e komo su pasahero a bin kai.  E pasahero tabatin un bolònbònchi na su kabes i tambe doló na su pia. Ambulans a transportá e víktima pa hospital pa tratamentu médiko. Niun di dos no tabatin hèlm bisti i a haña un atvertensia.

 

Foto met onderschrift:

In de week van 27 september tot en met 4 oktober vierde het Korps Politie Curaçao het 9-jarig bestaan van het korps. Met genodigden uit verschillende landen en eilanden werd dit gezamenlijk gevierd.  Van het Korps Politie Caribisch Nederland waren ook enkele afgevaardigden die aan de diverse activiteiten hebben meegedaan. De week stond in het teken van het jubileum en sporten zoals, volleybal, softbal, voetbal, ‘bolas krioyo’ en schieten. Het KPCN wist de tweede plaats voor het volleybal en voor het schieten te veroveren. Ook had KPCN de beste  individuele schutter. 

 

Politieberichten van maandag 7 oktober tot en met woensdag 9 oktober 2019

Op maandag 7 oktober werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Linda. Tussen 14.15 uur en 15.30 uur hebben onbekenden diverse stainless steel, goudkleurige en zilverkleurige sieraden weggenomen. De daders zijn de woning binnengekomen door het keukenraam die op een kier stond voor ventilatie. 

 

Op dinsdag 8 oktober werd omstreeks 05.30 uur een man met initialen C.F.P. van 63 jaar op heterdaad betrapt en aangehouden op de Kaya Inglatera terwijl hij benzine vanuit een auto aan het halen was. Er is ook een auto in beslag genomen. De politie was al enkele weken bezig met diverse meldingen van benzine diefstal op verschillende plekken. De zaak wordt verder onderzocht.

 

Later op de ochtend van dinsdag 8 oktober werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die bij de duikplek Tolo geparkeerd stond. Tussen 8.30 en 9.30 uur hebben onbekenden onder andere twee duiklogboeken, een witte iPhone 6 en een EHBO doos weggenomen. De auto was niet op slot met de ramen open.

 

In de avonduren van dinsdag 8 oktober vond omstreeks 22.20 uur een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya L.D. Gerharts. De bestuurder van de scooter kwam met zijn arm in aanraking met de auto aan de linkerachterkant waardoor hij en de bijrijder vielen. De bijrijder had een bult en een pijnlijke been en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Beide scooterrijders droegen geen helm en kregen een waarschuwing.

 

 

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: